BURA U HRVATSKOJ: Direktorka Infektivne klinike u Zagrebu vakcinisala majku

0
224

Alemka Markotić, direktorka Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu našla se na udaru medija i hrvatske javnosti jer je priznala da je u spomenutoj klinici vakcinisana njena majka.

Markotić smatra da u tome nema ništa pogrešno jer je njena majka stara, ima više hroničnih oboljenja, a ostao je višak vakcina.

– U Klinici su se vakcinisali svi zdravstveni radnici i nakon toga, kada je ostalo vakcina, vakcinisalo se nekoliko starijih ljudi, većina s nizom hroničnih bolesti, polovina njih s karcinomima. Moja majka ima 84.5 godine, ima više hroničnih dijagnoza, dvije koje su usko vezane za COVID, imala je tešku operaciju. Ne vidim tu zašto se i ona ne bi trebala vakcinisati iako je moja majka – kazala je Markotić.

Njeno priznanje izazvalo je burne reakcije novinara koji su prisustvovali današnjoj konferenciji Nacionalnog štaba, posebno nakon što je Markotić konstatovala da nije korektno što njenu majku razvlače jer su upravo novinari zvali nju i njene kolege da vakcinišu njih ili nekog njihovog preko reda.

Novinari su tražili od Markotić kaže imena onih koji su tražili vakcinaciju preko reda, te su se jedan po jedan javljali i govorili da oni nisu vakcinisani. No, Markotić je odbila reći o kome se radi, prenosi Jutarnji list.

Na upit smatra li da treba dati ostavku, rekla je da ne smatra.

(Jutarnji.hr)

Ostavite komentar