UniCredit Fondacija i UniCredit u BiH kroz javni poziv Podrška djetinjstvu doniraće 30.000 EUR neprofitnim organizacijama

0
255

Sa ciljem podrške projektima posvećenim pružanju pomoći djeci i mladima do 18 godina, UniCredit Fondacija i UniCredit u Bosni i Hercegovini su objavili javni poziv pod nazivom „Podrška djetinjstvu”.

UniCredit Fondacija sa sjedištem u Milanu (Italija) je otvorila javni poziv za podršku projektima koji unaprjeđuju život mladih u zemaljama u kojima posluje UniCredit. Za ove svrhe fondacija je osigurala ukupan iznos od 360.000 eura koji će biti raspoređen na banke u svim državama Evrope u kojima UniCredit Grupa posluje. U Bosni i Hercegovini, sa ukupnim iznosom od 30.000 eura bespovratnih sredstava biće podržano ukupno 6 projekata neprofitnih organizacija koje podižu svijest o potrebama djece.

Poziv „Podrška djetinjstvu“ je samo jedna od inicijativa koje se sprovode s ciljem podrške projektima koji imaju širi društveni značaj.

Uslovi koje je neophodno da neprofitne organizacije ispunjavaju kako bi mogle aplicirati za sredstva jesu slijedeći:

• da je neprofitna organizacija osnovana prije 31.12.2018. godine;
• da je projekat sa kojim se aplicira usmjeren na podršku djece i adolescenata do navršene 18. godine;
• da je organizacija usmjerena na korisnike iz entiteta gdje se nalazi sjedište Banke.

Formulari za prijavu projekata i detaljne informacije mogu se preuzeti na internet stranicama:

UniCredit Bank Mostar

UniCredit Bank Banja Luka

Sve zainteresovane organizacije koje ispunjavaju gore navedene uslove mogu da podnesu samo jedan projekat za dodjelu bespovratnih sredstava. Na osnovu pristiglih prijava, UniCredit Fondacija i stručni odbor će odabrati najviše šest neprofitnih organizacija iz Bosne i Hercegovine.

Sva pitanja u vezi sa procedurom prijavljivanja na javni poziv, zainteresovane neprofitne organizacije mogu postaviti putem elektronske pošte na:

[email protected] za UniCredit Bank d.d. sa sjedištem u Mostaru

[email protected]  za UniCredit Bank a.d. sa sjedištem u Banja Luci

Poziv ostaje otvoren do 29.01.2021. godine, a odabrani projekti biće poznati sredinom marta 2021. godine.

(Banjaluka.net)

Ostavite komentar