“BX kamen” – Šarmantni ukras u vašem domu

0
236

Kamen se još od davnina koristi u građevinarstvu, kao materijal za izradu kuća, pomoćnih zgrada, mostova, puteva. Osim dugotrajnosti karakteriše ga i prefinjen izgled, a takođe je otporan i na sve vanjske uticaje.

Dokaz njegove vječnosti su same građevine iz prošlosti. Tada se za izgradnju koristio masivan kamen ali danas postoji nekoliko vrsta obrade ovog materijala.

Kompanija “BX kamen” se bavi različitim vrstama obrade ovog prirodnog materijala, pa ako planirate oblaganje elemenata u enterijeru ili eksterijeru oni će ispuniti sve vaše želje.

Prilikom izbora kamena ono što najviše utiče na našu odluku jeste boja i površinska obrada kamena. Mi nikako ne možemo uticati na boju kamena jer ona zavisi od minerala od kojih je građen kamen, odnosno od boje tih minerala, njihovom prostornom rasporedu.

Potražnja za ovim materijalom u bilo kojem obliku govori o preferenciji vlasnika kuća i stanova.

Elegantne, visoko kvalitetne obloge od prirodnog kamena oduvijek su bile i biće jedna od najatraktivnijih i najljepših vrsta obloga.

Posebno zanimljiva obrada za vanjske obloge je pjeskareni kamen.

“Pjeskareni kamen dobijamo tako sto kvarcni pijesak pod velikim pritiskom obrađuje površinu kamena. Zbog velike grubosti kvarcnog pijeska površina sedimentnih stijena se obradi i dobijemo određenu grubost površine”, kaže Neda Oroz, menadžer prodaje “BX kamena”.

Prema njenim riječima pjeskareni kamen se najčešće koristi za oblaganje vanjskih površina.

“Njegova površina je dovoljno gruba za vani, a s druge strane ne previše, za razliku od drugih tipova obrade kao sto je na primjer štokovani”, ističe Oroz.

Ono što je potrebno posebno naglasiti je da prirodni kamen ima niz prednosti. Tu je prvenstveno dekorativna komponenta. Na tržištu gradnje postoji mnogo vrsta koje vam omogućuju da odaberete najbolju opciju za svaku priliku. Površina koju ćete dobiti sasvim sigurno će privući pogled mnogih.

Tu je i trajnost. Korištenje prirodnog kamena omogućuje da se riješite potrebe za obavljanjem završnih radova u budućnosti. Životni vijek ovog materijala su decenije. Praktičnost je još jedna od prednosti prirodnog kamena.

Bezvremenski i plemenit materijal, “BX kamen” unosi dašak prestiža i originalnosti u arhitekturu vašeg vanjskog ili unutrašnjeg prostora. Raznolikost dostupnog kamena omogućuje svakome da pronađe nešto za sebe.

Prirodni kamen stvara šarmantni ukras u vašem domu. Ovaj materijal će dati topao izgled prostorijama, a istovremeno vraća autentični šarm kamene arhitekture. Široka ponuda obloga od “BX kamena” daje svima mogućnost stilizovanja fasade po želji, vanjskih zidova, staza, kao i unutrašnjeg prostora.

Kontaktirajte ih telefonom na broj 063 943 981. A njihovu kompletnu ponudu  možete pogledati u mjestu Divičani, kod Jajca, kao i u Trnu. Više informacija dostupno je na sajtu “BX kamen”, i na njihovom Fejsbuk i Instagram profilu.

(A.M.)

Ostavite komentar