Džek Dimić: Film “Zlatni rez 42” će privući ogromnu pažnju svjetske javnosti

0
699

Džek Dimić, poznati američki glumac srpskog porijekla član je kreativnog tima filma ”Zlatni rez 42” čije snimanje bi trebalo da počne u martu naredne godine.

U intervjuu za portal Banjaluka.net otkriva da se ni jednog trenutka nije dvoumio da prihvati ponuđenu ulogu u filmu slavnog režisera Lordana Zafranovića, u kome će glumiti jednu od značajnijih uloga, baziranu na istorijskoj ličnosti.

Dimić, koji je ostvario više od 80 uloga na filmu, televiziji i pozorištu za naš portal govori o novoj ulozi i tome kako je došlo do saradnje sa Zafranovićem, kao i na kojim projektima trenutno radi.

Kako je došlo do saradnje Vas i Lordana Zafranovića na novom filmu?

Pošto sam odrastao uz filmove Lordana Zafranovića smatram se prvilegovanim što ću sarađivati sa takvim filmskim stvaraocem i umjetnikom.

Nakon što sam pročitao scenario za njegov novi film Zlatni Rez 42 nisam se niti u jednom trenutku dvoumio da prihvatim ponuđenu ulogu  ‘Zapovjednika’ jer to je jedan od najboljih scenarija koje sam pročitao u svojoj karijeri. U stvari, ovaj scenario je poezija sa dijalozima.

Mislim da će ovaj film biti jedno od najznačajnih ostvarenja sa prostora bivše SFRJ u poslednjih 30 godina i da će privući ogromnu pažnju svjetske javnosti.

Šta za Vas lično, pošto ste porijeklom sa područja o kojem se i govori na filmu, znači učestvovanje na ovakvom projektu?

Kao što rekoh, ogromna je privilegija i veliko  priznanje ne samo za mene već za svakog profesionalnog glumca da dobije priliku da tumači i gradi lik u filmu jednog takvog stvaraoca, zajedno sa njim, naravno.

Lordan Zafranović je veliki autoritet kod svakog glumca koji se ozbiljno bavi svojim poslom i on svoj autoritet nameće isključivo znanjem i svojim djelima.

Da li nam možete reći više o samoj ulozi koju imate u filmu?

Igram ulogu ‘Zapovjednika’ logora koja je jedna od najkompleksnijih i najtežih uloga u filmu.

O ulozi, za sada, ne mogu da govorim detaljno. O tome ću vise moći da govorim kad film na proljeće uđe u predprodukciju i pred sam početak snimanja.

Koliko ste često u ovoj regiji i pratite li filmove koji se ovde snimaju?

Svakih nekoliko mjeseci dolazim kod nas dole u region, jer mi često nude uloge u filmskim i televizijskim projektima koji se tamo snimaju. Kako u stranim, tako i u domaćim produkcijama. Drago mi je da je onaj dio Balkana postao atraktivan producentima i da je sve više posla za moje kolege iz regiona.

Moji roditelji zive u Republici Srpskoj tako da sam često dole prisutan, prije svega, zbog njih.

Pored Zafranovićevog filma koji su projekti na kojima trenutno radite u Americi?

Treba da radim jedan triler u Ohaju u kojem imam glavnu mušku ulogu, a koji mi je već dva puta odlagan zbog situacije sa koronom. Snimanje je pomjereno za mart sledeće godine. Upravo sam zavrsio svoju gostujuću ulogu u seriji Klan reditelja Slobodana Skerlića.

(Banjaluka.net)

 

 

Ostavite komentar