DŽONI ROTEN: Nemam ništa sa serijom o “Sex Pistols”, pokušaće da unište reputaciju benda

0
277

Frontmen grupe “Sex Pistols” Džoni Roten (Johnny Rotten) izjavio je da se televizijska serija o kultnom britanskom punk bendu snima bez njegovog pristanka i bilo kakvog doprinosa.

Roten, čije je pravo ime Džon Lajdon (John Lydon), rekao je kako strahuje da će serija, koju režira Oscarom nagrađeni reditelj Deni Bojl (Danny Boyle ), “pokušati uništiti ugled” i naslijeđe benda, pa je treba smatrati “otrovnim djelom”.

Prošle sedmice televizijska mreža FX najavila je snimanje mini-serije od šest epizoda, nazvane “Pistol”, koja će “oživjeti” memoare gitarista Stivija Džonsa (Steve Jones ) iz 2016. godine. “Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol”.

– Ništa ne znam o tome, baš ništa. Niko nije ništa učinio da me uvjeri ili da traži moj doprinos ili učešće na bilo koji način i u bilo kojem obliku. Oni će pokušati uništiti reputaciju nečeg tako izvrsnog. Vrlo je opasno to što su ovdje napravili, bez poštovanja. Vidjećemo, hoće li nam se sad obratiti i razgovarati – rekao je Roten.

Portparol tv mreže izjavio je da su i autori serije i Bojl kontaktirali Rotenovog agenta kako bi mu rekli za miniseriju, koja bi se trebala početi snimati u martu.

“Sex Pistolsi” osnovani su u Londonu 1975. i zauvijek su promijenili britansko društvo i kulturu. Zaslužni su za pokretanje punk pokreta u Velikoj Britaniji.

(Avaz)

Ostavite komentar