GEST MEDIJSKOG KONCERNA SA BALKANA: United Grupa donirala milion evra za Ukrajinu

0
379

United Grupa, telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, objavila je da donira ukupno milion evra pomoći koja će biti upućena za dve humanitarne organizacije u Ukrajini, saopštila je ta kompanija.

Novac će, kako se dodaje, biti doniran Međunarodnom medicinskom korpusu, za pružanje prve pomoći i hitne medicinske nege i Bright Kids Charity, ukrajinskoj organizaciji posvećenoj pružanju pomoći bolesnoj, ugroženoj i deci sa invaliditetom.

„United Grupa je šokirana i užasnuta razaranjem koje nastavlja da se nanosi Ukrajini i njenim građanima. Saosećamo se sa nevinim žrtvama ovog rata i svima koji su njime pogođeni“, navodi se saopštenju.

„Ništa na ovom svetu nije vrednije od ljudskog života, a naša najvažnija dužnost kao ljudskih bića je da učinimo sve što je u našoj moći da održimo mir. Kao Ukrajinka čija je porodica još uvek tamo, ovaj rat je za mene i lična tragedija”, rekla je Viktorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe.

Donacija Grupe je, ističe se u saopštenju, upućena sa ciljem da pomogne onima koji su najviše pogođeni ratom, izbeglicama, porodicama koje nisu mogle da pobegnu od ratnih sukoba i deci u institucijama, kao što su sirotišta i bolnice.

Novac će se koristiti za obezbeđivanje osnovnih životnih potreba, hrane i skloništa za civile, posebno porodice sa decom.

“Donaciju United Grupe prate i druge inicijative za podršku žrtvama rata u Ukrajini. Grupa i kompanije koje posluju u okviru nje organizovale su akcije prikupljanja novca i preko potrebnih zaliha, obezbedile su telefonske kartice i mobilne WiFi rutere za izbeglice, kao i besplatne pozive Ukrajini sa fiksnih i mobilnih mreža United Grupe kako bi u svakom trenutku izbeglicama i našim korisnicima omogućili kontakte sa članovima porodice i prijateljima”, navedeno je u saopštenju.

U okviru United Grupe posluje i Televizija N1.

(N1)

Ostavite komentar