HOLIVUD PRED PARALIZOM: Štrajku u filmskoj industriji pridružuje se i 160.000 glumaca

0
285

Zvezde dugoočekivanog filma “Openhajmer” Kilijan Marfi i Emili Blant, napustili su premijeru ovog filma u Londonu, pridružujući se tako štrajku koji bi mogao da zaustavi čitavu industriju.

U jednoj od prvih velikih akcija koja signalizira predstojeći štrajk glumaca, režiser „Openhajmera“ Кristofer Nolan potvrdio je na premijeri filma u Velikoj Britaniji da je glumačka ekipa napustila događaj u znak solidarnosti sa svim onim članovima SAG-AFTRA koji štrajkuju širom sveta, piše Deadline.

Različiti članovi glumačke ekipe i ekipe prisustvovali su premijeri, koja je čak pomerena za sat kako bi glumci imali više vremena da razgovaraju sa novinarima pre projekcije, a mnogi od prisutnih su govorili u prilog štrajka, u slučaju da ne bude postignut fer dogovor.

„Moram da priznam rad naše neverovatne glumačke ekipe, predvođene Kilijanom Marfijem“, rekao je Nolan tokom uvoda u film.

Robert Dauni Džunior, Met Dejmon, Florens Pju, Кenet Brana takođe igraju u ovom ostvarenju.

„Moramo da priznamo, videli ste ih ranije na tepihu. Nažalost, oni su otišli da crtaju transparente za neminovni štrajk SAG-a, pridružujući se mom esnafu, jednom od mojih esnafa, savezu pisaca, u borbi za poštene plate“, dodao je Nolan.

Štrajk je bio glavna tema među mnogim zvezdama koje su razgovarale sa novinarima, a njihovo prisustvo je verovatno bila prilika za da se ova poruka proširi.

„To je brutalno za naše sestrinske sindikate. Brutalno je za IATSE (Međunarodna alijansa zaposlenih na pozorišnoj sceni). Biće teško za 160.000 glumaca. Niko ne želi obustavu rada, ali ako naše rukovodstvo kaže da dogovor nije fer, onda moramo da budemo jaki dok ne postignemo dogovor koji je fer za glumce koji rade“, otkrio je Dejmon za Deadline na događaju.

On je dodao:

„Za mnoge glumce pitanje je da li će imati zdravstvenu zaštitu ili ne. Moramo da uradimo ono što je ispravno za njih.“

(N1)

Ostavite komentar