HUMANOST: “Bema” i Umičević će podržati i akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”

0
184

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema”, ali i čovjek čija humanost stvarno ne poznaje granice, rekao je da će ova uspješna tvornica i on lično i ove godine podržati humanitarnu akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Naime, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, 26. decembra ove godine sa početkom u 20 časova, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske biće održano 13. po redu donatorsko veče “ S ljubavlju hrabrim srcima”. Na inicijativu Udruženja pedijatara Republike Srpske iskazana je potreba da se porodilištima širom Republike Srpske obezbijede transporni inkubatori i na taj način omogući savremen neonatalni transport.

“Pozivam sve da se uključe u akciju, pogotovo direktore državnih preduzeća i javnih ustanova da se lično odazovu akciji i da na taj način pokažemo solidarnost i jedinstvo, te da svako porodilište dobije transportni inkubator. Prvih nekoliko sati života beba su izuzetno značajni, a svi zajedno možemo da im omogućimo siguran i brz transport”, rekao je Umičević, koji ne propušta priliku da se odazove na gotovo svaku humanitarnu akciju, koja ima kako njegovu ličnu, tako I podršku “Beme”, koja je izrasla u privrednog giganta i jedan od najvećih simbola Banjaluke. Prema Umičevićevim riječima, Tvornica obuće Bema” će, kao i svake godine, podržati humanitarnu akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”.

“”Bema” će za nabavku transportnih inkubatora donirati 3.000 KM, a ja lično ću donirati svoj odbornički dodatak, koji iznosi 950 KM. Srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović još jednom čestitam na briljantnoj pobjedi i ubjeđen sam da će dostojno prezentovati Republiku Srpsku. Predsjednik Dodik joj je ostavio dobar temelj. Nadam se da ćemo pokušati da zajedno riješimo zakone na nivou BiH”, rekao je tehnički direktor “Bema”, koja je na čelu sa Umičevićem postala jedno od društveno najodgovornijih privrednih kolektiva u Republici Srpskoj i na tome ne planiraju stati, već svoju podršku nastavljaju i dalje, na šta bi se mnogi trebali ugledati.

(N.Sp.)

Ostavite komentar