ISTEKLI IM MANDATI: Srbija razriješila 23 ambasadora, u BiH i Crnu Goru stižu nove diplomate

0
252

U Službenom glasniku Srbije objavljena je odluka o razrešenju 23 ambasadora čiji su mandati istekli, a među njima je i ambasador u Crnoj Gori Vladimir Božović, objavio je portal N1.

Razrešeni su i ambasadori pri misiji UN u Ženevi Dejan Zlatanović, u Evropskoj uniji u Briselu Ana Hrustanović i Savetu Evrope u Strazburu Ana Đurović, u Austriji, Grčkoj, Turskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Kubi, Kipru, Francuskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Danskoj, Španiji, BiH, Saudijskoj Arabiji, Nigeriji, Indoneziji, Iranu, Iraku i Keniji.

Upražnjena je i funkcija pokojnog Olivera Antića, ranijeg izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Srbije u Zelenortskim ostrvima, sa sedištem u Lisabonu, a opozvani su i Aleksandar Đorđević iz Bosne i Hercegovine, Katarina Lalić Smajević iz Španije i Jasmina Mitrović Marić iz Danske.

Aleksandra Joksimović je opozvana sa dužnosti ambasadora u Velikoj Britaniji, Nataša Marić iz Francuske, Muhamed Jusufspahić iz Saudijske Arabije, Đura Likar iz Nigerije, Slobodan Marinković iz Indonezije, Dragan Todorović iz Irana, Dragan Županjevac iz Kenije, Zorana Vlatković iz Slovenije i Marko Blagojević sa Kipra.

Opozivani su i ambasadori na Kubi Danilo Pantović, u Mađarskoj Iman Todorov, u Turskoj Zoran Marković, u Grčkoj Dušan Spasojević, u Austriji Nebojša Rodić i u Iraku Uroš Balov.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je za portal N1 da je svima njima istekao četvorogodišnji mandat i sada će uslediti imanovanja novih ambasadora, što će biti urađeno do kraja godine.

(N1)

Ostavite komentar