KAMPANJA: 185 njemačkih glumaca i glumica javno izrazili pripadnost LGBT populaciji

0
215

Pod inicijativom #actout, 185 njemačkih glumaca i glumica različitih seksualnih orijentacija (LGBTQ+) priključilo se kampanji koja poziva na otvorenost u javnosti i na pozornici.

Najnovija naslovnica Zidojče cajtung magazina, nedeljnog dodatka istoimenih dnevnih novina, urađena je u čast čuvene naslovnice magazina Štern iz 1971. godine, koji je otkrio imena 374 žena, poznatih i nepoznatih, koje su priznale da su abortirale, prenio je Dojče vele.

U to vrijeme, aktivisti su se borili protiv kontroverznog člana 218 njemačkog kaznenog zakona, u kojem je abortus bio kažnjiv, skoro bez izuzetaka.

Akcija nije samo izazvala veliku polemiku širom zemlje, već je pokrenula promjenu.

Najnovija naslovnica glumaca koji su masovno izašli u magazinu, objavljena je pod nazivom “Mi smo već ovdje”, uz haštag #actout.

Ukupno 185 lezbijki, gejeva, biseksualaca, nebinarnih, kvir i trans (LGBTQ+) glumaca i glumica traže veća prava u pozorištima, filmu i televiziji.

Sa zajedničkim nastupom, cilj im je bio da javnost bude svjesna različitosti u seksualnoj orijentaciji na pozornici i filmu.

U članku, šest pokretača inicijative govore o svojim iskustvima na filmu, televiziji, pozorištima i mnoge od njihovih izjava “možda i nisu iznenađujuće, ali nije da nisu ni šokirajuće”, dodaje Dojče vele.

Govorili su o iskustvima dok su bili mlađi glumci, ili kako im je često govoreno tokom karijere da se ponašaju kao da su heteroseksualci.

Agenti savjetuju glumce da se ne izjašnjavaju o seksualnoj orijentaciji javno, niti da dovode svoje partnere/partnerke na premijere, tako da bi mogli da se smatraju pred publikom da su strejt, navodi Dojče vele.

(Agencije)

Ostavite komentar