Koliko je Opra Vinfri zaradila od intervjua sa Megan i Harijem

0
218

Najpoznatija voditeljka na svijetu Opra Vinfri zaradila je ni manje ni više nego sedam miliona dolara od jednog jedinog intervjua.

Ekskluzivni intervju sa britanskim princom Harijem i njegovom suprugom Megan Markl znamo da je vodila slavna Opra Vinfri. Ali, iza cijelog intervjua stoji i njena produkcijska kuća “Harpo productions”, a prava na emitovanje intervjua prodala je stanici CBS za sedam miliona dolara.

U dvosatnom intervjuu, koji je emitovan na televiziji CBS, par je govorio o rasizmu i disfunkcionalnosti kraljevske porodice.

Cijeli intervju pratilo je uživo, prema procjenama kompanije Nilsen, 17 miliona gledalaca. Iako je intervju emitovan u udarnom terminu, ovaj broj gledalaca smatra se izuzetno velikim (izuzimajući prenose sportskih događaja), prenosi b92.

U intervjuu je Megan rekla da je razmišljala o samoubistvu, dok je Hari rekao da su se on i njegova porodica osjećali “zarobljeno“ dok su vodili kraljevski život.

Opra Vinfri otkrila je nakon intervjua da razgovore o Arčijevoj boji kože nisu vodili kraljica Elizabeta Druga i njen suprug, princ Filip.

(B92)

Ostavite komentar