Krivokapić saopštio sastav nove crnogorske vlade, Dritan Abazović potpredsednik

0
274

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić predstavio je konačan prijedlog za sastav buduće crnogorske vlade.

Krivokapić je saopštio da se opredijelio da ima jednog potpredsjednika i to Dritana Abazovića.

On je saopoštio i imena predloženih ministara:

Za ministra odbrane predložena je Olivera Injac, ministra unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministra vanjskih poslova Đorđe Radulović, ministra finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministra prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministra zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministra ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministra kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministra javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ministra ekologije urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović ministra poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i za ministra pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

“Vlada koja nije ni startovala, a najviše kritikovana. Više se bavilo imenima, nego vizijom budućnosti Crne Gore”, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je pozvao sve da pomognu da se zajednički dođe do najboljeg rješenja jer je to, kako kaže, važno za sve građane Crne Gore.

Krivokapić je rekao da će Skupština imati program i prijedlog sastava nove Vlade, a sjednica na kojoj će se poslanici o njoj izjasniti zakazana je za 2. decembar.

(RTS, Vijesti)

Ostavite komentar