“MALOGRAĐANKA” I “LIKUŠA”: Sanja Vulić i Hana Hadžiavdagić o 1. martu

0
364

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH odgovorila je na prozivke Hane Hadžiavdagić koje su se odnosile na proslavu tzv. dana nezavisnosti BiH – koji se obilježava u FBiH, a ne i u Republici Srpskoj – i predsjedavajuću Predsjedništva BiH Željku Cvijanović.

U odgovoru na objavu Hane Hadžiavdagić koja je izjavila da je predsjedavajuća Predsjedništva BiH “likuša” koja ne slavi tzv. dan nezavisnosti, ali koja putuje na račun građana BiH, Vulić je poručila kako je Hadžiavdagić malograđanka.

“Ženu koja je osvojila više od 300.000 glasova na proteklim izborima nazvati likušom može samo malograđanka. Na društvenim mrežama, koje su jedina literatura Hadžiavdagić, ne piše, ali za njenu informaciju bez dijela novca Vlade Republike Srpske, nema ni budžeta na nivou BiH što znači da predstavnicima RS, građani RS isplaćuju platu”, istakla je Vulić za Srnu.

Ona je naglasila da je davno neko pametan rekao da nije bolest sve što boli, a mržnja prema Srbima je bolest Hadžiavdagić.

“Ona jedino pominjanjem Željke Cvijanović i može završiti na naslovnicama portala”, rekla je Vulić.

Hana Hadžiavdagić je ranije na Instagram profilu čestitala građanima tzv. dan nezavisnosti BiH, ali se osvrnula i na Željku Cvijanović.

“Cvijanović, Bećirović, te Željko Komšić otputovali su nedavno u prvu zajedničku posjetu inostranstvu nakon što su preuzeli dužnosti sredinom novembra prošle godine… E ta ista likuša ne slavi Dan neovisnosti BiH (morbidni datum kako reče), ali smjesti guzove u avion na račun građana BiH”, napisala je Hana uz fotografiju te dodala kako ju je Željka Cvijanović blokirala na Instagramu.

(Klix)

Ostavite komentar