Mek Donalds donio radikalnu odluku

0
184

Najpoznatiji lanac brze hrane rekao je da se suočava sa problemima u lancu snabdijevanja koji utiču na dostupnost šejkova i flaširanih pića na čak 1.250 prodajnih mjesta.

Dok se uveliko polemiše o poskupljenju hrane i napitaka, istovremeno se na sav glas priča i o nestašici sirovina, poremećnim lancima snabdijevanja, ali i o manjku radne snage.

Mek Donalds je tako ostao bez svojih čuvenih mliječnih napitaka (milkšejk) i nekih flaširanih pića u restoranima u Engleskoj, Škotskoj i Velsu.   Najpoznatiji lanac brze hrane rekao je da se suočava sa problemima u lancu snabdijevanja koji utiču na dostupnost šejkova i flaširanih pića na čak 1.250 prodajnih mjesta.

U ažuriranom saopštenju se kaže da se “radi vrijedno”, kako bi se “ograničio uticaj na isporuke i kupce, i za sada je skinuto nekoliko stavki sa menija”. Takođe, kako piše BBC, potvrđeno je da je nedostatak vozača kamiona jedan od uzroka prekida.

Taj problem pogađa cijelu Veliku Britaniju i razne kompanije, pa i Mek Donalds.

Širok spektar preduzeća prijavio je probleme sa zalihama, upravo zbog nedostatka vozača. Prošle nedjelje, Nando je zatvorio neke prodavnice nakon što je ostao bez piletine. Ranije ovog mjeseca, istraživanje Udruženja drumskih prevoznika procijenilo je da VB nedostaje više od 100.000 vozača.

Podsjećamo, situacija nije sjajna ni u Njemačkoj, gde godišnje moraju da uvezu oko 400.000 radnika. Primarno im fale majstori svih vrsta i njegovatelji.

(Telegraf)

Ostavite komentar