Mladi Prijedorčanin u trci za najboljeg gitaristu na svijetu (VIDEO)

0
443

Prijedorski gitarista, Igor Paspalj “u trci” je za nagradu za najboljeg ovogodišnjeg gitaristu svijeta.

Renomirani svjetski časopis “Svijet gitare” kandidovao ga je kao virtuoza na električnoj gitari i on se za ovu nagradu takmiči među pet finalista.

Svjetski, a naš. Da li će biti prvi, odlučiće internet glasanje na stranici časopisa, gdje je ovaj magistar gitare i studijski muzičar, rame uz rame s najboljim u svijetu, piše RTRS.

– Ta nagrada se dodjeljuje tradicionalno od kada postoji časopisi “Gitar vorld” i “Gitar plejer” u kojima editori tih magazina biraju gitariste koji su te godine ostavili neki trag na osnovu naših Јutjub kanala i drugih referenci. Pretpostavljam da je možda moja najeća referenca bila to što sam počeo raditi za GTC, firmu iz Londona, koja je možda najveći online guitar learning comunity na svijetu – kaže Paspalj.

Popularnost je stigla jer se za njega čulo zahvaljujući on lajn časovima gitare. Ovaj instrument je prvi put uzeo u ruke kao trinaestogodišnjak.

Magistrirao je na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, gdje je skoro deceniju radio kao profesor, a onda ga je poslovna prilika odvela u Dubai, gdje je ostao u svojoj branši. Žali što zbog pandemije ovogodišnji finalisti ne mogu nastupati uživo.

– Svake godine finalisti su išli u London, nastupali na London gitar šou. Nažalost, ove godine sve je to svedeno onlajn, malo skromnije, ali i dalje je to ista ta nagrada, ista titula. uglavnom, vidjećemo – dodaje mladi gitarista.

Internet glasanje završava se 20. decembra u ponoć. Ovaj prijedorski gitarista već je pobjednik, jer je u svjetskom finalu.

(RTRS)

Ostavite komentar