Mladić u Petrinji galamio na Plenkovića i Milanovića zbog nebrige države za grad

0
182

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković obišli su juče Petrinju koja je razrušena u zemljotresu. Tokom obilaska ruševina, ispred njih se pojavio mladić, koji je počeo da viče “zbog decenija nebrige hrvatske države za ovaj grad”.

Kamere su juče u stopu pratile predsednika i premijera Hrvatske u razrušenom gradu, a danas je jedna situacija počela da se deli po društvenim mrežama.

Ubrzo nakon potresa, jedan mladić je prišao Milanoviću i Plenkoviu i vikao na njih, dok je obezbeđenje pokušavalo da ga spreči da im se približi.

“Je li nije niko mogao zabiti čavao 30 godina? Čavao nije niko zabio, bolje da je i ovo što se nije – srušilo. Puno metaka cijelo vrijeme… Niko nije srušio cijelo vrijeme. I sad čupam tu djecu van, je li ovo normalno?!”, urlao je mladić na dvoje najmoćnijih ljudi u Hrvatskoj.

Podsetimo, područje centralne Hrvatske juče posle podne pogodio je snažan zemljotres jačine 6,3 stepena Rihterove skale. Živote je izgubilo sedmoro osoba , od toga dvoje dece, a materijalna šteta je ogromna. Potres se osetio i mnogim mestima Hrvatske, od Zagreba, Siska do Zadra u Dalmaciji. Zemljotres je najviše pogodio Petrinju, čiji je centar potpuno uništen.

(nova.rs)

Ostavite komentar