Najpoznatiji novosadski “bos” pobjegao iz kućnog pritvora

0
257

Dok je u petak 5. maja nacija pokušavala da procesuira činjenicu da se dogodila druga masovna pucnjava u razmaku od dva dana, Slobodan Milutinović Snajper je izašao u šetnju.

Iako u kućnom pritvoru sa nanogicom, gde je čekao pravosnažnu presudu za zlostavljanje, prinudu i lišavanje slobode devojke sa kojom je bio u vezi, Milutinović je iskoristio svoje zakonsko pravo da sat vremena provede napolju. Ipak, u 13 časova on se nije vratio kući.

Njegovo odusustvo primećeno je tek nekoliko dana kasnije kada je morao da se pojavi u sudu zbog optužbi da je 2018. godine, sa bratom i par prijatelja, na malom fudbalu počinio krivično delo nasilničko ponašanje. Odmah je raspisana međunarodna poternica.

Bekstvo iz pritvora tako predstavlja novi prilog već prebogatoj kriminalnoj biografiji ovog 39-ogodišnjeg Novosađanina. U dosijeu ima optužbe za nanošenje povreda, trgovinu narkoticima, neovlašćeno držanje oružja, napad na službeno lice…Za neke od ovih stvari je osuđen, što uslovno, što bezuslovno. Mediji pišu da je oko tri godine proveo iza rešetaka.

Karijera mu je, donekle predvidivo, počela na tribini. U njegovom slučaju severnoj tribini fudbalskog kluba Vojvodina. Ipak, nije dugo bio “običan” navijač, pričalo se da je bio telohranitelj kontroverznog vlasnika kluba Radomira Buturovića.

U Slovačkoj, nakon završetka utakmice Ružomberok i Vojvodine 2017. godine, Milutinović je u svlačionici napao igrača Nikolu Trujića.

„Milutinović me je uhvatio za vrat i počeo da me vuče do klupe. On mi je rekao: ‘Šta ti glumiš?! Dokle mi tebe više da trpimo!’, ispričao je tada Trujić novinarima nakon napada.

Ovaj incident nije predstavljao prepreku da Milutinović bude imenovan za člana Upravnog odbora kluba. Tu funkciju nije napustio ni kada mu je zbog nasilja bio zabranjen pristup stadionu “Karađorđevo”. Neopozivu ostavku je podneo tek 2021. godine i to zbog, kako je rekao, “neosnovanih medijskih spekulacija”.

Narodni poslanik Borislav Novaković je svojevremeno u skupštini pokazao fotografiju Snajpera na prijemu kod tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, nazivajući ga “najvećim kriminalcem u Novom Sadu”. Novaković je nedavno za Vreme rekao da je Milutinović, “kao i svi novosadski kriminalci imao svoju ‘kvotu’ kapilarnih glasova koje je kupovao za izborne potrebe SNS-a. Njegova ekipa je zadužena za kvart Grbavicu i Limane”.

Milutinović je ljubitelj luksuznih automobila – džip marke mercedes mu je zapaljen 2013. godine, Volvo džip je 2018. godine doživeo istu sudbinu, a Porše Kajen mu je dve godine kasnije odleteo u vazduh od podmetnute bombe.

(Danas)

Ostavite komentar