“NE RADE NIŠTA”: Ukrajinski ministar optužio NATO za pasivnost u ratu sa Rusijom

0
304

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba optužio je NATO da “ne radi doslovno ništa” da zaustavi rusku invaziju na njegovu zemlju.

Kuleba je pohvalio Evropsku uniju zbog „revolucionarnih odluka“ o podršci Kijevu, ali je rekao da je NATO ostao „potpuno po strani“.

„NATO kao savez, kao institucija, potpuno je po strani i ne radi doslovno ništa. Žao mi je što to moram da kažem“, rekao je Kuleba na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, prenosi Gardijan.

Na početku rata u Ukrajini se smatralo da je NATO jaka sila i da je EU sposobna samo da izrazi različite nivoe zabrinutosti, ali rat je uvijek test koji skida maske, kazao je Kuleba, prenosi Index.

Kuleba je pohvalio Brisel zbog “revolucionarnih odluka koje ni oni sami nisu očekivali da će donijeti”.

On je odbacio tvrdnju Moskve da je spremna da osigura humanitarni koridor za brodove koji prevoze hranu iz Ukrajine, u zamjenu za ukidanje nekih sankcija.

“Ne možete pronaći bolji primjer ucjene u međunarodnim odnosima. Ako neko vjeruje u to, mislim da postoji problem s tom osobom i ne bi trebalo da gubimo previše vremena pokušavajući da shvatimo zašto ta osoba to misli”, rekao je Kuleba.

(Agencije)

Ostavite komentar