NEZNANJE ILI ZAŠTITA: Inspektor za sport umjesto kod prijavljenih, vršio kontrolu kod subjekta koji ne postoji i istakao da u radu nema nepravilnosti!

0
85

Moto karting klub Banjaluka obratio se Republičkom inspektoratu s ciljem da ukažu na nezakonitosti u radu Auto moto saveza Republike Srpske, Sportskog auto moto saveza Republike Srpske kao i AMKK Borac Banjaluka.

Naime, kako iz Moto karting kluba Banja Luka navode,  Republički inspektor za sport Tatjana Stojanac na dan 14.07.2021.godine obavijestila je podnosioca prijave da je izvršila vandrednu inspekcijsku kontrolu u „Sportskom auto i karting Savezu Republike Srpske“, gdje, kako je navela u izvještaju, u toku inspekcijskog nadzora nisu utvrđene nepravilnosti.

„Sportski auto i karting Savez Republike Srpske (SAKS) nije bio predmet kontrole, niti je isti mogao biti prijavljen nadležnoj inspekciji iz razloga što (SAKS) kao Savez ne postoji“, navode iz Moto karting kluba.

Dalje navode da je u konkretnom slučaju predstavka upućena na nezakonitosti u radu Sportskog auto moto saveza Republike Srpske i još dva subjekta, Auto moto saveza Republike Srpske i AMKK Borac Banja Luka,  kod kojih, kako kažu iz MKK Banjaluka, tumačeći dopis Republičkog inspektora Tatjane Stojanac, kontrola nije ni vršena.

„Tumačeći dopis republičkog inspektora zaključuje se da je inspektor po podnesenoj predstavci kojom je ukazano na nezakonosti u radu tri  prijavljena subjekata izvršio vandredni inspekcijski nadzor kod četvrtog, subjekta koji formalno pravno ne postoji i kod istog nije utvrdio nepravilosti“, navode iz Moto karting kluba Banjaluka.

Iz ovog kluba zahtijevaju da im se se dostavi zapisnik sačinjen prilikom vršenja vandredne inspekcijske kontrole u, kako navode, nepostojećem „Sportskom auto i karting savezu RS“.

U dokumentu upućenom Republičkom inspektoratu je navedeno da je „Sportski auto moto savez Republike Srpske“ koristeći se neosnovano dodijeljenim ovlašćenjima izdavao dozvole za održavanje auto-moto takmičenja na teritoriji Republike Srpske, licence za staze na kojima se održavaju takmičenja, izdavao takmičarske dozvole,  licence za učešće na auto-moto takmičenjima , te potvrde o ispravnosti vozila za učešće na auto-moto takmičenjima, a što shodno Zakonu o ovlašćenjima Auto-Moto saveza Republike Srpske nije imao pravo raditi.

„Sumnja se da je pomenuti Savez u saradnji sa AMKK Borac iz Banja Luke koristeći se ništavim ugovorom i neosnovano prenesenim javnim ovlašćenjima pribavio protipravno stečenu imovinsku korist“, navode iz Moto karting kluba Banjaluka.

(N.Sp)

Ostavite komentar