Pokloni iz “Alumine”: Božićne pečenice za 47 porodica

0
317

Kompanija „Alumina“ obezbijedila je božićne pečenice za jedan broj socijalno ugroženih porodica sa područja grada Zvornika. Ovom akcijom, koja je realizovana u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Udruženjem roditelja sa četvoro i više djece „Naši anđeli“, obuhvaćeno je 47 porodica.

Menadžment kompanije „Alumina“ odlučio je da pred veliki hrišćanski praznik, bude uz porodice sa teškim materijalnim statusom i da im ove pečenice, kako navode u najvećem zvorničkom kolektivu,  budu mala pomoć da osjete radost praznika u svojim domovima.
Član menadžmenta „Alumine“ Stevo Savić kaže da, uprkos specifičnim uslovima poslovanja, kompanija nastoji da se ponaša društveno-odgovorno.

-Cilj  nam je da u ovim prazničnim danima obradujemo i porodice koje su u stanjima socijalne potrebe, kao i višečlane porodice sa četvoro i više djece na području grada Zvornika, novogodišnjim i božićnim poklonima iz naše fabrike  – ističe Savić, dodajući da je veoma važno da se, uoči praznika,  još više ujedinimo u ovakvim akcijama,  navodeći da su u fabrici srećni  što su u prilici da radost novogodišnjih i božićnih praznika podijele sa jednim brojem porodica u našem okruženju.

Savić kaže da je „Alumina“, pored 47 božićnih pečenica, obezbijedila i 925 novogodišnjih paketića, kako za djecu svojih radnika, te mališane koji borave u fabričkom vrtiću „Neven“, dok je istovremeno 85 dječijih paketića podijeljeno u humanitarne svrhe.

-Trudimo se da atmosfera darivanja i pomoći traje cijele godine i ovo je samo dio humanih akcija koje provodi naš kolektiv – kaže Savić, dodajući da u „Alumini“ pripremaju sveobuhavatni dokument prilagođen najboljim svjetskim praksama koje kreiraju međunarodne svjetske organizacije za unapređenje društveno-odgovornog poslovanja.

Predstavnik Centra za socijalni rad u Zvorniku Nikola Drobnjak kaže da je akcija „Alumine“ da obezbijedi božićne pečenice i novogodišnje paketiće za domaćinstva iz kategorije socijalno ugroženih i višečlanih porodica jako bitna za ovaj centar, a naročito za porodice koje teško žive.

Kako je rekao, na području grada Zvornika ima 135 korisnika socjalne pomoći i blizu 1.200 korisnika tuđe njege i pomoći.

-Živimo u teškom vremenu, sve je više ljudi u stanju socijalne potrebe, tako da nam svaka pomoć i humanitarna aktivnost na ovom planu mnogo znače – istakao je Drobnjak, podsjetivši da su sa kompanijom „Alumina“ i prošle godine, pred božićne praznike, realizovali sličnu akciju.

Humanitarni karavan iz „Alumine“ stigao je u 18 naseljenih mjesta na području grada Zvornika. Novogodišnji i božićni poklon je darivan  socijalno ugroženim i višečlanim porodicama u Zelinju,  Zvorniku, Karakaju,  zatim u naseljima Šćemlija, Ulice, Ekonomija i Branjevo, te Grbavacima,  Čelopeku, Tršiću, Tabancima, Kozluku, Malešiću, Skočiću, Kiseljaku, Roćeviću, Lokanju i Pilici.

Privredno društvo „Alumina“ trenutno zapošljava 1.467 radnika, među kojima je svaki treći zaposleni mlađi od 35 godina.

(A.M.)

 

Ostavite komentar