POTRES U PARTIZANU Vuletić podnio ostavku

0
352

Vladimir Vuletić, potpredsjednik Fudbalskog kluba Partizan, podnio je ostavku na pomenutu funkciju i poslije pet godina rada u najužem rukovodstvu napustio klub iz Humske.

Kako je naveo u zvaničnom saoštenju odlučio se na ovakav korak zbog višednevnog tabloidnog napada na klub, prouzrokovanim hapšenjem navijača, javnog linča i crtanja meta čelnicima crno-bijelih, sa kojima, bar sa onim najbližim saradnicima, kako je naveo, takođe više nije bio na istim talasnim dužinama.

Vuletić je u zvaničnom saopštenju naveo da se Partizan i Humska ulica medijski izjednačavaju sa ozloglašenom Šilerovom, nekadašnjom bazom zemunskog klana, a da je “jedan univerzitetski profesor na mandatnoj funkciji potpredsednika u klubu, zasigurno znao ono što oni (navodno) nisu…”

U saopštenje Vladimira Vuletića se navodi:

-Fudbalski klub Partizan duži niz godina živi najteži period u istoriji. Nipodaštavanje, degradacija, bolno i sistemsko svođenje kluba na efemerni i potčinjeni, kulminira ovih dana zlehudim nastojanjem da se fudbalski klub medijski kriminalizuje i oglasi za leglo organizovanog kriminala u Republici Srbiji. U tom pokušaju prednjače tabloidni mediji, penzionisani bezbjednosni analitičari, neki političari, jurišni akademici, dramski pisci i filmski reditelji, koji se ne bave uzročno-posljedičnim obilježjima, već zubato sude i presuđuju, crtaju mete i pozivaju na javni linč neke od funkcionera fudbalskog kluba Partizan, uvjereni da je jedan univerzitetski profesor na mandatnoj funkciji potpredsednika u klubu, zasigurno znao ono što oni (navodno) nisu. U toj pravnoj državi valja iskreno i svesrdno podržati sveukupnu borbu protiv organizovanog kriminala. Međutim, u tom nastojanju ona bi trebalo da bude apersonalna i univerzalna, da se sudi onda kada se podigne optužnica a ne da se čeka zastara djela, da se ne oprašta 17 miliona evra duga državnoj banci klubu pod tenkom, da se ne falsifikuje istorija na skupštinama FSS i da se jedno fudbalsko prvenstvo (kao jedino u Evropi!) ne modifikuje po želji jednog kluba, ukidajući play off u sred takmičenja- navodi se u saopštenju.

(Srpskainfo)

Ostavite komentar