Potvrda kvalitetnog rada: “Bema” dobila licencu da proizvodi obuću po standardima “Gore-tex”-a

0
164

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka dobila je dozvolu da može proizvoditi obuću po visokokvalitetnom programu “Gore-tex”, a nakon višednevne misije koju su obavili upravo predstavnici “Gore-tex”-a u prostorijama tvornice.

Ovo je još jedan veliki iskorak u proizvodnji ove uspješne banjalučke fabrike obuće, na čijem čelu je ugledni privrednik Marinko Umičević, koji je zajedno sa svojim radnicima od “Beme” stvorio banjalučki brend i veoma uspješan privredni kolektiv koji je izrastao u jedan od simbola grada na Vrbasu. Da je pred ovom uspješnom tvornicom svijetla budućnost, upravo pokazuje i ova dozvola za proizvodnju po programu “Gore-tex”-a, na koju mogu biti ponosni i Umičević i svi zaposleni, jer predstavlja veliki uspjeh i dostignuće, te potvrdu kvalitetnog rada “Beme”.

U izjavi za banjaluka.net, Umičević je rekao da je iza njih jedna izuzetno teška sedmica u Tvornici obuće “Bema”, gdje se radilo na sticanju uslova za dobijanje licence za rad za “Gore-tex”.

“Predstavnici “Gore-tex”-a su ovdje boravili četiri dana, pregledali su fabriku uzduž i poprijeko, prevrnuli je naopako. Ali, nakon četiri dana audita koji je obavljen, od uslova i hrane u restoranu, do grijanja, ekologije i plaćenih doprinosa i obaveza prema društvu sa ponosom želim da kažem da smo dobili dozvolu da možemo da radimo program Gore-tex”, rekao je Umičević.

On je dodao da se u ovom slučaju radi o takozvanoj planinskoj obući, te istakao da je planirano da “Bema” dnevno montira 500 pari te obuće.

“Sav trud se isplatio, to nam je karta za budućnost, jer je očigledno da je budućnost obućarske industrije u toj vrsti obuće. Takođe je bilo prisutno pet-šest inostranih partnera, koji traže veće kapacitete. Mi tražimo više cijene i bolje uslove rada, jer je poskupilo sve, od goriva, hrane…U ovim vremenima je jako teško preživljavati, a mi smo takoreći iscijedili vodu iz kamena”, dodao je Umičević. Prema njegovim riječima, “Bema” je u ovoj godini povećala plate za 20 odsto, ali je, kako je istakao, se to nedovoljno s obzirom na stalni rast cijena u Banjaluci i regionu. “Nažalost, mi platu moramo da zaradimo, mi platu ne dobijamo. Uzdamo se u podršku Vlade RS koja do sada nikada nije izostala i nadamo se boljim vremenima”, poručio je Umičević. On je dodao da je sve veća zainteresovanost za njihove kapacitete.

“Međutim, mi ne možemo da prihvatimo ono što ne možemo da uradimo, a to što prihvatimo odrađujemo korektno i na vrijeme”, poručio je Umičević.

(N.Sp)

 

Ostavite komentar