POTVRDA KVALITETNOG RADA: “Bemi” posebno priznanje za razvoj domaće proizvodnje

0
185

Tvornica obuće „Bema“ Banjaluka, na čelu sa tehničkim direktorom Marinkom Umičevićem, dobila je posebno priznanje Privredne komore Republike Srpske za razvoj domaće proizvodnje.

Ovo je samo još jedno u nizu priznanja koja dolaze na adresu “Beme” koja je bila i ostala istinski simbol Banjaluke i njene privrede, a koju zajedno sa svojim radnicima svom snagom i izvanrednom energijom predvodi Marinko Umičević.

“Doduše, razvoj domaće proizvodnje još uvijek ide stidljivim koracima, ali nadamo se da ćemo za godinu dvije doći u situaciju da počnemo da izvozimo svoje proizvode na inostrana tržišta, prvo u zemlje CEFTA-e, a onda nadamo se i šire”, rekao je Umičević i zahvalio se Privrednoj komori RS i njenom predsjedniku Borku Đuriću što je prepoznao njihov trud.

“Mi smo srećni što građane Banjaluke možemo da snabdijemo kvalitetnim, jeftinim i od prirodnih materijala napravljenim cipelama koje mogu da kupe u našim prodavnicama u Banjaluci i Mrkonjić Gradu”, poručio je Umičević.

Prema njegovim riječima, Tvornica obuće „Bema“ je kao društveno odgovorna firma, ove godine već podjelila par hiljada cipela. Pored toga, ova fabrika u svojim prodavnicama nudi građanima da po niskim i veoma pristojnim cijenama dođe do vrlo kvalitetne obuće, što pokazuje da se “Bema” i Marinko svojski trude da pomognu i budžetima građana i njihovim porodicama.

Inače, Tvornica obuće „Bema“ Banjaluka danas zapošljava 1.200 radnika i dnevno pravi 10.000 pari cipela, te je izrasla u privrednog giganta banjalučke regije i Republike Srpske. “Bema” godišnje ima realizaciju u iznosu od oko 17 miliona maraka, što je oko 12 procenata budžeta Grada Banjaluka, što oslikava koliku važnost „Bema“ ima za Banjaluku i privredu Republike Srpske.

Danas „Bema“ svoje proizvode izvozi na tržište Zapada, najviše u Njemačku, Austriju i Italiju, ali streteški cilj „Beme“ je da počne da izvozi svoje cipele, a koje se na domaćem tržištu mogu kupiti u “Beminim” trgovinama u Banjaluci i Mrkonjić Gradu.

Umičević je za Banjaluka.net ranije rekao da su planovi „Beme“ da se sačuvaju radna mjesta, da se još snažnije pokrene domaća proizvodnja, ali i da se ulaže u nove mašine i moderne tehnologije, sa ciljem jačanja produktivnosti.

(N.Sp)

Ostavite komentar