Poznati hrvatski radikal Ante Prkačin napustio stranku čiji je osnivač Miroslav Škoro

0
353

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin potvrdio je da je napustio Domovinski pokret i tvrdi kako ga više nitko ne može nagovoriti da se vrati u tu stranku. A razlog je, kako je objasnio u razgovoru za Večernji list, to što mu se više puta dogodilo da ga je stranka onemogućila da istupa u ime kluba Domovinskog pokreta.

“Dugo vremena sam to tolerirao iako se često događalo da se pripremim za istup u ime Kluba, da bi mi netko priopćio kako će u ime stranke ipak istupiti netko drugi. Koliko se to često događalo pokazat će statistika, no potvrđujem da sam definitivno otišao iz Domovinskog pokreta i da me nitko više tamo ne može zadržati”, rekao je Prkačin, koji je najavio da će sve pobliže objasniti na konferenciji za novinare ovih dana.

Domovinski pokret je sa svojom koalicijom na parlamentarnim izborima 2020. osvojio 16 zastupničkih mandata, no nakon Prkačinovog odlaska u klubu ih je ostalo svega šest.

Ovu stranku je osnovao Miroslav Škoro, a nakon njegovog povlačenja vodi je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Inače, poznati hrvatski desničar Ante Prkačin nerijetko ima kontroverzne komentare o hrvatskim odnosima sa Srbima i Bošnjacima.

Nedavno, 10. marta, ocijenio je kako ni Aleksandru Vučiću niti Miloradu Dodiku, čelnicima Srbije i Republike Srpske, nije u interesu izazivati sukob u BiH te da se ruska agresija neće širiti izvan Ukrajine.

“S obzirom na stanje na ratištu, Putinu i Rusiji nije ni na kraj pameti krenuti nigdje dalje”, ustvrdio je zastupnik u saborskoj raspravi o odluci da Hrvatska u Mađarsku pošalje do 70 pripadnika Oružanih snaga u sklopu aktivnosti ojačane budnosti NATO-a.

Prkačin je naglasio da Srbija, kroz povijest, “nikada nije bila u težoj političkoj situaciji nego sada”.

“Vučić je k'o pečen jarac, s jedne strane treba opravdati jeftin ruski plin, a s druge intimno želi ući u EU i u velikoj je muci, Dodik je u sličnoj situaciji i ni jednom ni drugom nije na kraj pameti izazivati sukob u BiH, to netko zloupotrebljava”, istaknuo je.

Poručio je i kako “onaj” tko traži sankcije za Dodika prvo treba odgovoriti kad će one biti izrečene Željku Komšiću, koji predstavlja Hrvate u Predsjedništvu BiH”, te “onome tko ga je proizveo i instalirao, jer on je najdestruktivniji element u BiH”.

“Onaj tko danas napada Milorada Dodika ili je nacionalni izdajnik, ili nečiji plaćenik ili totalna budala”, zaključio je tada Prkačin.

(Večernji list)

Ostavite komentar