ŠAROVIĆ NAJAVIO: SDS će građanima uskoro predstaviti strateški dokument

0
212

Stručni timovi SDS počeli su rad na strateškom dokumentu u kome će biti sadržani pogledi i vizije stranke na budućnost, reforme i razvoj kada su u pitanju Republika Srpska i BiH, saopštio je predsjednik stranke Mirko Šarović.

Šarović je rekao da je prije sjednice Predsjedništva SDS održana sjednica predsjednika resornih odbora na kojoj je raspravljano o sadržaju dokumenta i brzini njegove izrade.

– Programski dokument sa kojim ćemo uskoro izaći pred građane će predstavljati nešto novo i moderno kada je u pitanju ekonomija i politika, a neki od prijedloga će biti usmjereni ka potpunoj promjenu zakonske regulative u nekim oblastima ekonomskog života Republike Srpske – poručio je Šarović, a piše Srpskainfo.

On je kazao da će glavni fokus strateškog programskog dokumenta Srpske demokratske stranke biti javne nabavke, sukob interesa, depolitizacija javnog servisa, reforma pravosuđa te izmjena poreskog sistema kako bi se stvorio povoljniji ambijent za privlačenje investicija.

– Fokusiraćemo se na ključne reformske zakone, kako bi se privredni život Republike Srpske pokrenuo. Prije svega radi se o regulativi iz oblasti javnih nabavki i donošenje naprednih reformskih odredbi, obzirom da su javne nabave rak-rana cijelog društva i izvor značajnog dijela korupcije. Sveobuhvatno ćemo uraditi prijedloge koji se tiču sukoba interesa. Reformom poreskog sistema nastojaćemo da stvorimo povoljan ambijednt za privlačenje stranih investicija – precizirao je Šarović.

(Srpskainfo)

Ostavite komentar