ŠAROVIĆ: Širimo front protiv aktuelne vlasti u Srpskoj

0
220

Komentarišući jučerašnji sastanak lidera opozicije u Banjaluci, predsjednik SDS Mirko Šarović je rekao da je učinjen značajan korak na planu zajedničkog djelovanja opozicije u budućnosti.

„Potvrđeno je jedinstvo opozicije i usvojen dokument o principima budućeg djelovanja koji određuje prioritete, a to su – očuvanje Republike Srpske, borba protiv kriminala i korupcije, i širenje fronta protiv režima Milorada Dodika“, ističe Šarović, saopštio je SDS.

Navodi da je iskazana jasna namjera vodećih stranaka opozicije da jačaju partnerske odnose sa strankama opozicije, vanparlamentarnim strankama, političkim pokretima, pojedincima i nevladinim organizacijama, koji će na odgovarajući način biti pozvani i uključeni u zajednički posao.

„Cilj je da nam se pridruže svi koji prihvataju principe zajedničkog djelovanja i istinski žele da se bore za spas Republike Srpske. Na taj način želimo da formiramo najširi mogući blok koji će se 2022. godine naći nasuprot SNSD i njegovih koalicionih partnera“, kaže predsjednik SDS.

Šarović navodi da će biti prostora za sve koji su shvatili da je smjena aktuelne vlasti jedini način da Republika Srpska krene putem napretka.

„Veoma je važno da građani Republike Srpske shvate da smo ozbiljni u namjeri da otrgnemo institucije iz zagrljaja SNSD i Milorada Dodika i uspostavimo vladavinu zakona, jer nijedna država ne može da opstane ako u njoj nema pravde za sve njene građane. Zato su dobrodošli svi koji žele da doprinesu ovom velikom cilju“, poručio je Šarović.

(vijesti365.com)

Ostavite komentar