The Rolling Stones najavili novi album “Hackney Diamonds” (VIDEO)

0
234

Legendarni Rolingstounsi najavili su da novi album „Hackney Diamonds“, prvi posle skoro dve decenije pauze, izlazi 20. oktobra, objavljeno je na promociji u teatru „Hackney Empire“ u istočnom Londonu. „Hackney Diamonds“ je prvi album Stonsa bez Čarlija Votsa.

„Hackney Diamonds“ je 31. studijski album Rolingstonsa sa orginalnim pesmama i muzikom. Prethodni album „A Bigger Bang“ objavljen je 2005.

Promociji koja je praćena širom sveta uživo preko Jutjuba prisustvovali su Mik Džeger, Kit Ričards i Roni Vud. Članovi Stonsa podsetili su se bubnjara Čarlija Votsa koji je preminuo pre dve godine. Na albumu „Hackney Diamonds“ ima 12 numera, a u dve koje su snimljene 2019. godine svira Čarli Vots.

„On je naš broj četiri, bez njega je sve drugačije. Naravno da nam nedostaje“, izjavio je Ričards.

Na opasku voditelja Džimija Falona da je od poslednjeg albuma prošlo 18 godina, Mik Džeger je rekao:

„Priznajem, bili smo malo lenji, ali smo u jednom trenutku shvatili da nam se bliži svojevrsni dedlajn, pa smo krenuli da radimo. U studio smo ušli u decembru prošle godine“.

Promovisan je i novi singl i prateći video-spot za pesmu „Angry“ (ljut). Džeger kaže da je i zvuk kompletnog albuma „ljut“, kao i naslov prvog singla, ali je dodao da je u pitanju „eklektična“ mešavina žanrova, tako da su se na albumu našle ljubavne pesme i balade.

„Ne bismo objavili ovaj album da nam se zaista nije dopao. Rekli smo da moramo napraviti ploču koju zaista volimo. Prilično smo zadovoljni s tim što smo proizveli i nadamo se da će vam se svima dopasti“, zaključio je Džeger koji je nedavno proslavio 80. rođendan.

U publici je bila i glumica Sidni Svini koja se pojavljuje u spotu za novu pesmu „Angry“. Pretpostavlja se će na albumu gostovati Lejdi Gaga, Pol Makartni, Stivi Vonder i originalni basista Stonsa Bil Vajmen, prenosi Sputnjik.

(politika.rs)

Ostavite komentar