U odgovornim firmama “nema zime”: “Bema“ spremna za novu sezonu grijanja

0
206

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, na čijem je čelu tehnički direktor Marinko Umičević, čovjek kojem je na prvom mjestu briga o njegovim radnicima, upravo završava pripreme za novu sezonu grijanja.

Naime, i dok drugi kubure sa skupim energentima, sa nedostatkom sirovina za grijnu sezonu, Umičević je aktivnosti oko priprema za zimu, kao odgovoran rukovodilac, pokrenuo na vrijeme, te je uspio nabaviti količine potrebne za nesmetan početak grijne sezone, a sa ciljem da se za radnike obezbjede optimalni uslovi za rad.

“Kao i svake godine, spremni smo da na vrijeme obezbijedimo grijanje za svoje proizvodne hale, a za zagrijavanje tvornice u Banjaluci potrošimo od 400 do 500 metara drva, dok u Mrkonjić Gradu kombinujemo drva i ugalj”, rekao je Umičević.

On je dodao da je sve teže obezbijediti drva, te da se uvjerio kolika je ušteda i za društvo i pojedinca bila u zemljama zapada, koje se griju na plin.

“Zabrinut sam ako se za par godina u Banjaluci ne izvrši gasifikacija i smatram da bi to bio veliki problem. A samo loženje zagađuje grad i okolinu, gas je najčistiji energent, tako da bi gasifikacija trebalo da bude prioritet RS i zbog ekologije i zbog uštede. U Banjaluci još nismo uspjeli da nabavimo više od 50 odsto drva za grejnu sezonu, ali imamo za početak i hvala Šumama RS jer nisu povećavale cijene, međutim gorivo i prevoz su postali jako skupi tako da jedva čekamo gasicifikaciju, a ko čeka i dočeka“ rekao je Umičević.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar