Umičević traži uklanjanje bagera ispred “Kajaka”

0
296

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” i odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, pozvao je gradonačelnika Banjaluke da smakne dva bagera ispred “Kajaka” i da ih uputi na kanale i pritoke rječica koje u Banjaluci naprave veliku štetu kad se izliju.

“Ovih dana smo svjedoci katastrofalnih poplava u Njemačkoj, Belgiji i Nizozemskoj. To su zemlje za koje smatramo da su i više nego uređene, da su bogom date, međutim očigledno je da je onaj gore na nebesima taj koji vuče konce. Žao mi je naroda, jer znam šta znači u životu sve postići svojim radom, sa svojih deset prstiju i ne daj Bože da ti to nestane u jednom trenu.

Razmišljam, ne daj Bože da su nas ponovo zahvatile poplave, svi bi osuli paljbu po vlasti da je nesposobna , da ne zna, a gledam u Njemačkoj niko ne proziva Merkelovu, samo kažu klimatske promjene.

Međutim, treba da se radi na preventivi, zato pozivam gradonačelnika Banjaluke da smakne ona dva bagera ispred Kajaka i da ih uputi na kanale i pritoke rječica koje u Banjaluci naprave veliku štetu kad se izliju zato što su neočišćene. Mislim da onim bagerima nije mjesto tamo, nego im je mjesto na kanalima, pritokama, odvodnim kanalima, da preduhitrimo eventualne nepogode i spriječimo katastrofu iz koje ne znam kako bismo se izvukli.
I zato bagere u kanale, dosta su tamo bili,a vidim da su stigli iz garaža ganc novi, tamo im nije mjesto, mjesto im je na terenu”, napisao je Umičević.

(E.M)

Ostavite komentar