Usvojili zakon koji je Đukanović odbio

0
463

Skupština Crne Gore drugi put je usvojila izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu, pošto je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio da potpiše taj akt.

Za izmjene tog zakona glasao je 41 poslanik.

Kako javlja RTCG, Đukanović je vratio Skupštini zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu na ponovno odlučivanje. Poslanici su ranije, 12. maja, usvojili izmjene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu. Opozicija je tada bojkotovala glasanje.

Đukanović je odbio da potpiše taj akt i vratio ga Skupštini na ponovno odlučivanje. On je ocijenio da je ovim zakonom ugrožen ustavno pravni sistem Crne Gore.

– Ustav predviđa podijeljeni sistem vlasti, ali ne predviđa kontrolu nad sudskom vlasti, ruše se temeljni demokratski pricnipi ruši se partnerstvo sa EU – rekao je ranije Đukanović.

Skupština je danas bez rasprave opet usvojila izmjene zakona, poslije čega će predsjednik države, saglasno Ustavu, biti dužan da ih potpiše.

Na početku sjednice minutom ćutanja odata je počast Dušku Јovanoviću, zamjeniku glavnog i odgovornog urednika lista Dan koji je ubijen prije 17 godina.

(Tanjug)

Ostavite komentar