VRIJEME JE ZA UREĐENJE: Uz “BX kamen” vaše dvorište postaje prava oaza mira

0
626

Dvorište je veoma važan dio kuće, naročito tokom ljeta. U poređenju sa drugim prostorijama u domu, dvorište je možda šarenije, zabavno i bez plafona koji bi ograničavao vaše potrebe i želje.

Promišljen pejzažni dizajn je ključ stvaranja ugodnog dvorišta, bez obzira da li imate maleno dvorište u urbanom području ili veliki vrt na selu, a s obzirom na to da su lijepi dani pred nama krajnje je vrijeme da vašem vrtu date nov i svjež izgled.

Uređenje vrta zahtijeva dosta vremena, posvećenosti i pažnje, ali upravo u tome i jeste sva ljepota onoga što na kraju dobijemo.

Uređenje dvorišta je poput proširenja stambenog prostora, a prirodni kamen je njegov sastavni element. Zbog svoje funkcionalnosti često se koristi i kao dekorativni element prilikom uređenja eksterijera. Od terasa, stepenica, staza, ograda, roštinja, pa sve do mini bazena, fontana ili skulptura, kamen je svakako vrlo zanimljiv materijal kojim možete ukrasiti svoj vrt.

Ukoliko ste u procesu uređenja dvorišta ili tek planirate uređenje i dobro bi vam došla neka ideja, mi predlažemo “BX kamen”.

Nalaze se u okolini Jajca, a kompletan asortiman možete pogledati i u Trnu. Više informacija o “BX kamenu” dostupno je i na njihovom sajtu, a možete ih kontaktirati i telefonom na broj 063 943 981.

Savremene mogućnosti eksploatacije kamena, te njegove obrade, sada nam kamen daju kao materijal s kojim činimo čuda. On je postao izražajni element kojim uređujemo svoj životni prostor.

Lijepo uređena okućnica svakako će doprinijeti boljem izgledu svake kuće.

Savjet stručnjaka je da bi prirodni materijali trebali uvijek biti prvi izbor kod uređenja eksterijera.

Kamene površine koje postavljamo u svom vrtu trebalo bi da budu čvrste kako bismo izbjegli kasnije popravke, a dobra baza znači decenije uživanja u dvorištu bez dodatnih troškova i velikih zahvata.

Lijepo uređeni vrt dodatno uljepšava izgled svake kuće, ali za to nije dovoljno samo posaditi poneki cvijet i održavati urednu zelenu travu. Prirodni kamen svakako će doprinjeti njegovom toplijem izgledu.

Dvorište predstavlja oazu mira za sve nas, a rad na otvorenom i u vrtu povećava nivo serotonina, hormona zaduženog za sreću i ublažavanje posljedica stresa u našem organizmu. Zato, uživajte u uređenju svog dvorišta.

(A.M.)

Ostavite komentar