ZAVIDNI REZULTATI AKK “BANJA LUKA”: Bojan Miljković i Marco Phillip Drittenpreis osvajaju regionalne staze

0
302

Unuk legendarnog Tanasije Tane Kuvalje, automobiliste sa nasih prostora, krenuo je dedinim stopama.

Naime, Bojan Miljković na karting trci u Kuli, koja se vozi za otvoreni šampionat Srbije je postigao zavidne rezultate u najjačoj klasi KZ2.

Na kvalifikacionom mjerenju vremena imao je vrijeme za drugo startno mjesto u konkurenciji od 12 vozača, dok je na prvoj trci dana završio kao drugi. Drugu trku dana zavšio je kao prvoplasirani, sa penalizacijom od 20 sekundi, te na završnom rezultatu dobija četvrto mjestu druge trke dana.

Samim tim, Miljković je donio pun broj bodova za Auto karting klub “Banja Luka”.

Za Auto karting  klub “Banja Luka” na karting trci Kula, koja se vozila 4. septembra, ove godine  nastupao je i Marco Phillip Drittenpreis iz Dervente, koji je vozio u klasi Junior 125 i napravio ubjedljiv rezultat.

Kvalifikaciono mjerenje, sa postavljenim novim rekordom staze završava na prvoj startnoj poziciji, a isto tako na prvoj poziciji, sa velikom prednošću, završava i prvu trku dana. Drugu trku dana zavrsava kao prvoplasirani i donosi pun broj bodova za auto karting klub “Banja Luku”, te  AKK “Banja Luka” zauzima treće mjesto u plasmanu klubova u šampionatu SSKS Srbija.

Treba napomenuti da je AKK “Banja Luka” ovogodišnji najtrofejniji klub u Republici Srpskoj i BiH i jedini karting klub na nivou države, koji i pored svih opstrukcija od predsjednika Sportskog auto i karting Saveza Republike Srpske Milorada Tanasića, učestvuje na ovogodišnjim karting takmičenjima.

Sportski auto i karting Savez RS nije u mogućnosti da vozačima auto i kartinga izda takmičarske licence, niti da organizuje takmičenja na nivou Republike, tako da su sportisti automobilizma morali da voze za druge klubove, van svoje države i pehare ostavljaju u drugoj državi.

(N.S)

Ostavite komentar