OSUMNJIČEN ZA SILOVANJE I POLNO UZNEMIRAVANJE: Potvrđena optužnica protiv Mike Aleksića

0
199

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, kojom ga tužilastvo tereti za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

Na odluku suda Aleksić i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana.

U saopštenju suda se precizira da je krivicno vanpretresno vijeće suda 29. juna donijelo je rješenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

“Ispitujući optužnicu, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivicna dela koja su predmet optužbe”, navodi se u saopštenju.

Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine, koji mu je posljednji put produžen 18. juna za još 30 dana da ne bi u kratkom roku ponovio krivična djela i zbog uznemirenja javnosti.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična djela silovanja, dva krivična djela silovanja, jedno produženo krivično djelo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična djela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam djevojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge djevojke.

(Tanjug)

Ostavite komentar