ZVANIČNO: Nakon 17 godina na male ekrane se vraća kultna serija ”Seks i grad”

0
233

Nakon 17 godina na male ekrane se vraća kultna serija Seks i grad.

Vijest o snimanju novih epizoda serije, koja se emitovala od 1998. do 2004. godine, potvrdile su glavne junakinje na društvenim mrežama.

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis, koje su u seriji utjelovile Carrie Bradshaw, Mirandu Hobbes i Charlotte York, na svojim su Instagramima podijelile kratki video trailer nove sezone koja će se emitovati na streaming servisu HBOMax.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

Jedina od slavne četvorke koja nije objavila video je glumica Kim Cattrall, što ukazuje na to da nju nećemo gledati u novoj sezoni, a o tome pišu i svjetski mediji.

Cattrall je u šest sezone serije i dva filma glumila mnogima omiljenu Samanthu Jones, a da više ne planira utjeloviti svoj najpopularniji lik potvrdila je dok se još samo šuškalo o novim nastavcima Seks i grada.

“Tokom života svi stalno učimo, a ja sam naučila da želim raditi samo s dobrim ljudima i zabavljati se”, kazala je Kim u intervjuu za Daily Mail 2019. godine kada su je pitali želi li ponovo glumiti Samanthu. “Nikad. To nije za mene”, dodala je.

Cattrall je već nekoliko puta u medijima progovorila o nerješivim tenzijama između nje i ostalih kolegica iz serije, pogotovo sa Sarah Jessicom Parker s kojom se čak i javno prepucavala na Instagramu.

Naime, kada joj je u februaru 2018. godine preminuo brat, Sarah joj je na Instagramu izrazila sućut na što joj je Kim napisala: “Ne treba mi tvoja podrška u ovim teškim trenucima”, te je u opisu fotke dodala još: “Danas me upitala majka: ‘Kad će te ta licemjerka Sarah Jessica Parker ostaviti na miru?’ Tvoje neprestano pokušavanje samo naglašava koliko si bila okrutna i da si ostala ista. Nešto ću sada raščistiti. Ti mi nisi porodica. Ti nisi moj prijatelj. I zato ti govorim posljednji put da prestaneš iskorištavati našu tragediju kako bi se prikazala dobrom djevojkom.”

Javnost je tada doznala da glumice nisu u dobrom odnosu, a Cattrall je kasnije u jednom intervjuu otkrila da je Sarah, koja je na nju bila ljubomorna na početku snimanja serije jer je bila veća zvijezda od nje, protiv nje okrenula i preostale dvije kolegice s kojima se već poznavala otprije.

Kada će nova sezona kultne serije početi s emitiranjem, još nije poznato, no na društvenim mrežama već se piše o tome kako ništa neće biti isto bez legendarne Samanthe.

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar