Cvijanović: Konaković narušava odnose u BiH, njegovi stavovi su produkt bošnjačke ratne propagande

0
15

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je BiH decenijama talac bošnjačkih predstavnika koji uporno privatizuju institucije koje pripadaju svima.

Na pitanje Srne da prokomentariše obraćanje ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića na sastanku ministara spoljnih poslova Pokreta nesvrstanih zemalja u Njujorku gdje je iznio niz neistina o proteklom građanskom ratu u BiH, Cvijanović je rekla da Konaković, kao prvo, nije nikakav predstavnik BiH, kako se lažno predstavio u Njujorku, već da on predstavlja isključivo sebe i u svoje ime iznosi laži na međunarodnim forumima.

– Njegovi stavovi su produkt bošnjačke ratne propagande i kao takvi ne mogu održavati stavove svih naroda, niti BiH. U BiH se desio tragični građanski rat, u kome su stradali svi narodi, a ne samo jedan. Pričom o agresiji, Konaković pokušava amnestirati zločince iz sopstvenog naroda i minimizirati sve žrtve, osim bošnjačkih – istakla je Cvijanovvić.

Ako je predstavnik BiH, a ne samo Bošnjaka, Cvijanović je upitala zašto nije govorio o desetinama zločina nad Srbima i Hrvatima koji nikada nisu procesuirani ili o presuđenom ratnom zločincu Sakibu Mahmuljinu koji se, nedostupan organima BiH, slobodno šetka u inostranstvu.

– Konaković svjesno i u kontinuitetu truje međunacionalni suživot u BiH, kao i odnose sa susjednim zemljama. Kad god neki tipovi spomenu Konakovića u sumnjivoj i problematičnoj prepisci, on posegne za govorom mržnje prema Srbiji i Republici Srpskoj – konstatovala je Cvijanović.

Ona je ocijenila da je sramno što Konaković privatizuje zajedničke institucije i dugoročno narušava odnose u BiH, misleći da će se tako sakriti od nezgodnih pitanja i optužbi na sopstveni račun.

Ostavite komentar