Ekonomik group d.o.o. – tradicija duga više od 30 godina: Građevinski kontejneri nude brojne prednosti

0
799

Trendovi u građevinarstvu mijenjaju se iz godine u godinu, a u posljednje vrijeme sve prisutniji na tržištu su građevinski kontejneri, naročito kada su u pitanju privremeni objekti. Prednost građevinskih kontejnera u odnosu na standardnu gradnju su brzina i ekonomičnost, bez smanjenja komfora boravka u prostoru. Pri tome, montažni kontejneri nude mogućnost kombinovanja i prilagođavanja kako bi se dobio objekat koji ni po čemu ne zaostaje od onoga građenog u klasičnom stilu, a prednosti je mnogo.

Postoji nekoliko modela građevinskih kontejnera

Treba razlikovati nekoliko modela građevinskih kontejnera. Osnovni model najčešći je izbor za privremene objekte kao što su objekti za smještaj radnika, blagajne, prostorije za obezbjeđenje, kancelarije i slično. Osnovni model kontejnera koristi se i za trajna namjenska rješenja.

Sanitarni kontejneri takođe mogu da budu korišteni privremeno ili trajno. Mogu biti montirani kao zasebne jedinice ili dio montažnih kontejnerskih objekata u sklopu kancelarijskih ili stambenih. Prednost im je što mogu biti korišteni više puta, tj. mogu se transportovati sa jedne lokacije na drugu, takođe mogu biti stilski i dimenzionalno prilagođivani.

Magacinski kontejneri odlična su rješenja za privremeno ili trajno odlaganje stvari, na gradilištima ili u bilo kojim drugim situacijama gdje se javi potreba za magacinskim prostorom.

Portirnica kontejneri takođe mogu biti prilagođeni potrebama klijenta. Koriste se za kontrolu ulaza i izlaza vozila i pješaka,  za naplatu putarine, kao portirnice za čuvare i za druge slične namjene.

Građevinski kontejneri mogu biti i spojeni i kao takvi nude najviše mogućnosti i čest su izbor prilikom planiranja vikendice ili stambenih prostora. O stambenim kontejnerima pisali smo u prethodnom tekstu.

Brzina i ekonomičnost – glavne karakteristike

Kada znamo osnovnu podjelu kontejnera, vrijeme je da kažemo nešto više o njihovim karakteristikama.

Osnovna odlika je brzina – vrijeme potrebno da vaša ideja bude sprovedena u djelo mjeri se u sedmicama, u zavisnosti od ispunjenja ostalih pretpostavki za postavku kontejnera. Pored toga, tu su i jednostavnost montaže, ali i udobnost boravka u prostoru. Građevinski kontejneri imaju dobru izolaciju, a nude i mogućnost sprovođenja dodatnih aktivnosti u cilju energetske efikasnosti i predstavlaju ekološki prihvatljiva rješenja. Ne smijemo zaboraviti i cijenu kao važan faktor prilikom izbora građevinskog kontejnera ali i trajnost objekata koja može biti i od nekoliko destina godina do cijelog jednog vijeka.

O mogućnostima postavljanja građevinskih kontejnera i njihovim karakteristikama raspitali smo se u firmi Ekonomik Group d.o.o. iz Srebrenice, vodećem proizvođaču kontejnera i modularnih zgrada u regionu.

U ovoj firmi pojasnili su nam da su građevinski kontejneri sve prisutniji na tržištu, upravo zbog prednosti njihove gradnje. Među tim prednostima prednjače brzina montaže i cijena, jer za vrlo kratko vrijeme dobijate objekat željenih karakteristika uz značajnu uštedu novca, čak i do 50%.

„Pored navedenog, prednost građevinskih kontejnera je mogućnost prilagođavanja dimenzija i karakteristika, ali i mogućnost transporta na druge lokacije kao i naknadna nadogradnja i prenamjena. Takođe, građevinski kontejneri nude mogućnost prilagođavanja prostora u smislu toplotne izolacije i energetske efikasnosti, tako da ne zaostaju za zidanim objektima. Vijek trajanja je višegodišnji. Ovdje je važno istaći i činjenicu da za postavku kontejnera nije potrebna građevinska dozvola“, pojašanjavaju u Ekonomiku.

Tradicija duga više od 30 godina

Firma Ekonomik Group d.o.o. ima tradiciju dugu više od 30 godina, a godišnje proizvedu oko 2500 odvojenih modularnih jedinica, prema savremenim evropskim standardima. Poslovne ciljeve ispunili su i u 2020. godini koja je je bila itekako izazovna u svim segmentima poslovanja, što je dokaz da ova vrsta gradnje itekako ima budućnost na ovim prostorima.

„U 2021. godinu ulazimo sa mnogo optimizma. U planu su nove investicije, otvaranje novih radnih mjesta kao i plasman proizvoda na inostrano tržište“, kažu u Ekonomiku.

Firma zapošljava 70 radnika, kojima se nudi mogućnost konstantnog usavršavanja kroz dodatne obuke. Osim toga, kompanija besplatno organizuje praksu za srednjoškolske iz ove regije.

Poslovanje su proširili i na svjetsko tržište gdje su uspostavili saradnju sa nekima od većih svjetskih korporacija među kojima je Samsung.

Besplatne konsultacije

U kompaniji Ekonomik group d.o.o. zaposleni su profesionalci koji će vam dati sve potrebne informacije o uslovima montaže građevinskih kontejnera, njihovim karakteristikama, koracima koje je potrebno da napravite prilikom pripreme terena za postavku, ali i cijenama i svemu drugom što vas bude zanimalo. Više informacija možete pronaći na sajtu Ekonomik.rs ili Facebook stranici.

(Banjaluka.net)

Ostavite komentar