Kandidat republikanaca u SAD spreman da prizna rusku kontrolu nad teritorijama u Ukrajini

0
191

Američki biznismen Vivek Ramasvami, kandidat za republikansku nominaciju za predsedničke izbore 2024, nagovestio je svoju spremnost na ustupke Rusiji po pitanju sankcija i novih regiona, u zamenu za „izlazak iz vojnog saveza sa Kinom”.

Prema njegovim rečima, što duže traje rat u Ukrajini, postaje sve jasnije da je samo jedan pobednik, a to je Kina.

Ramasvami je u autorskom tekstu naveo da će „prihvatiti rusku kontrolu” nad novim regionima i „zavetovati se da će blokirati kandidaturu Ukrajine za NATO, u zamenu za izlazak Rusije iz vojnog saveza sa Kinom”.

„Dobar dogovor zahteva da sve strane nešto izvuku iz njega. U tom cilju, prihvatiću rusku kontrolu nad okupiranim teritorijama i obavezati se da ću blokirati kandidaturu Ukrajine za NATO, u zamenu za izlazak Rusije iz vojnog saveza sa Kinom. Ukinuću sankcije i vratiti Rusiju na svetsko tržište. Na ovaj način ću podići Rusiju kao stratešku proveru kineskih planova u istočnoj Aziji”, naveo je Ramasvami.

On je ocenio da Kina i Rusija sada deluju zajedno „na način koji nas ugrožava” i da Sjedinjene Američke Države moraju priznati svoje greške. Najavio je da će ukinuti sankcije i vratiti Rusiju na svetsko tržište kao stratešku proveru kineskih „dizajna” u istočnoj Aziji.

„Kao predsednik SAD, poštovaću i oživeću Niksonovo nasleđe tako što ću odbaciti krvožedno blebetanje korisnih idiota koji propovedaju rat bez pobede u Ukrajini, koji tera sve bliže naša dve neprijatelje, velike sile. Što duže traje rat u Ukrajini, postaje sve jasnije da je samo jedan pobednik: Kina”, poručio je kandidat za republikansku nominaciju predsednika SAD.

On je istakao da će voditi Ameriku „od moralizma do realizma” izvodeći obrnuto od onoga što je Nikson uradio 1972.

„Ići ću u Moskvu 2025. Isporučiću mir u Ukrajini pod jedinim uslovima koji bi trebalo da nam budu važni – uslovima koji stavljaju američke interese na prvo mesto. Bajdenova administracija je glupo pokušala da navede Sija da ‘otkači’ Putina. U stvarnosti, trebalo bi da nateramo Putina da odbaci Sija”, rekao je Ramasvami.

On nije kazao da li bi „prihvatanje ruske kontrole” značilo američko priznanje novih ruskih regiona, Donjecke Narodne Republika DNR i Luganske Narodne Republike LNR, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti.

(Agencije)

Ostavite komentar