Kokoškov saopštio spisak

0
388

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov saopštio je spisak od 25 igrača koji će mu biti na raspolaganju za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji se održava u Beogradu od 29. juna do 4. jula.

Muška seniorska reprezentacija Srbije će od 29. juna do 4. jula igrati na FIBA Olimpijskom kvalifikacionom turniru, gdje će se boriti za prvo mjesto i odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Turnir se održava u Beogradu, u dvorani “Aleksandar Nikolić”, a osim Srbije učešće će uzeti nacionalni timovi Italije, Portorika, Senegala, Filipina i Dominikanske Republike.

“Orlovi” će se takmičiti u grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u grupi B.

Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, koje je na programu 3. jula. Finalna bitka za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju biće održana dan kasnije.

Igor Kokoškov se odlučio za sljedeće igrače:

Miloš Teodosić, Stefan Јović, Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Ognjen Јaramaz, Branko Lazić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Dalibor Ilić, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Alen Smailagić. Marko Gudurić, Nikola Јokić, Aleksej Pokuševski, Vanja Marinković, Nemanja Nedović.

Prvo okupljanje reprezentativaca zakazano je za 12. jun u Beogradu. U sklopu priprema, planirano je učešće na “Akropolis kupu” u Atini i jedan pripremni meč u Beogradu, koji će se igrati nekoliko dana prije početka kvalifikacionog turnira.

Ostavite komentar