Marinko i “Bema” ne posustaju: Nastavljeno uređenje prostora oko tvornice

0
155

Tvornica obuće „Bema“ Banjaluka, koja je dvije godine zaredom dobitnik priznanja za najuređenije dvorište privrednog subjekta u Banjaluci, a na čijem je čelu ugledni privrednik i nadaleko poznati humanista Marinko Umičević, počela je sa jesenjim uređenjem prostora oko fabrike.

U saradnji sa gradom procijenjeno je koje bijele breze su već zrele za zamjenu. Naime, kad je otvorena nekadašnja “Bosna”, 1971. Godine, tada su breze i posađene, a nakon 52 godine neke su postale prijetnja za bezbjednost na parkingu. One koje su su procijenjene kao opasne su uklonjene, a zamjenjene su sa 20 novih sadnica bijele breze.

“Ja sam u ovoj fabrici 50 godina. Naime, 1972. godine sam došao na zanat i evo dočekao sam nakon 50 godina rada u fabrici da osvježimo naš drvorored i naše breze kojih imamo 57. Vrijedni radnici su iskopali rupe i pripremili teren za sadnju novih 20 sadnica bijele breze,a sadnice smo kupili u Prnjavoru”, rekao je Umičević, koji sa velikim uspjehom vodi ovu tvornicu, koja zapošljanja više od 1.200 radnika i koja je sa njim na čelu izrasla u pravog priovrednog gioganta Republike Srpske i jednog od simbola Banjaluke.

Osim toga, oko prepoznatljive cipele na ulazu u fabriku “Bema” uklonjeni su ledići kojima je prošla sezona, a vrijedna Dana Vučković iz Rukometnog saveza RS koja već niz godina brine o “Beminom” cvijeću je pripremila lukovice tulipana, sorta Banjaluka, koji će iduće godine krasiti ulaz u fabriku.

“Potrudili smo se da ponovo ovaj dio Banjaluke učinimo lijepim. A naš parking kojeg smo dopunili novim brezama koriste i građani Banjaluke kada idu na Banj brdo tako da činimo sve što možemo da ovaj dio našeg grada bude što ljepši i bolji”, naveo je Umičević.

(N.Sp)

Ostavite komentar