Marinkova humanost opet na djelu: Umičević novčano pomaže paraolimpijca Eminovića

0
269

Haris Eminović, član Stonoteniskog kluba invalida „Vrbas“, učestvovaće na predstojećim Paraolimpijskim igrama koje će od 24. avgusta do 5. septembra tekuće godine održati u Tokiju. Ovaj njegov veliki uspjeh nije ostao nezapažen kod poznatog humanitarca, uglerdnog privrednika i priznatog sportskog radnika Marinka Umičevića, koji obavlja i funkcije predsjednika rukometnih saveza Republike Srpske i BiH i ujedno prvog čovjeka Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. Naime, Umičević je odlučio da Eminoviću finansijski pomogne sa 2.000 maraka.

“Ovaj mladić je bez dileme ponos Banjaluke, Republike Srpske i BiH. Kao takav zaslužuju svaku pažnju i podršku svih nadležnih institucija, jer nije mala stvar izboriti učešće na jednom ovakvom velikom takmičenju. Nedavno sam dobio nagradu za životno djelo u Banjaluci i novčani iznos od 1.000 maraka proslijediću Harisu Eminoviću, plus odbornički dodatak, što će ukupno iznositi 2.000 maraka. Vjerujem u njega i siguran sam da će zablistati na takmičenju u Tokiju”, rekao je Umičević u izjavi za “banjaluka.net”.

Umičević je ovim gestom, po ko zna koji put, podržao nekog sportistu i svojim primjerom konstantno pokazuje o kakvoj ljudskoj veličini se radi.

 

Ostavite komentar