NAJKVALITETNIJE RJEŠENJE ZA VAŠ DOM: “BX Kamenom” gradite za vječnost (FOTO, VIDEO)

0
330

Ukoliko planirate osvježiti svoj stambeni prostor, kamen kao dekorativni element je sjajno rješenje. Ovaj materijal predstavlja kvalitet, dugotrajnost, sofisticiranost i svakako daje posebnu notu topline i šarma vašem domu.

Osim toga što je jednostavan za održavanje, rustična forma kamena nas asocira na prirodu i vezuje za osjećaj dobrog raspoloženja.

Ukoliko tražite najkvalitetnije rješenje za vaš dom nezaobilazan izbor je “BX Kamen” koji se nalazi na svega 8km od grada Jajca, u mjestu Divičani.

Koristeći različite tehnike obrade, kamen dobija širinu u primjeni, tako da  je za unutrašnja oblaganja “BX Kamen” savršeno rješenje za stepeništa, podove, kuhinje, klub i druge stolove, klupice, kupatila, kamine i kao dekorativni element.

Kada je riječ o upotrebi kamena za vanjska oblaganja, neizostavan je element uređenja različitih površina: staza, stepeništa, ograda, bazena, garaža i drugih površina.

“BX Kamen” je sjajno rješenje za popločavanje trgova i velikih pješačkih površina. Takođe, bunja sve više postaje element i vanjskog uređenja, stoga se često nameće kao odlično rješenje za fasade.

Posebnu pažnju u posljednje vrijeme privlači rustikalni kamen, koji može da se koristi za različita oblaganja, kako za zidne obloge, tako i za podove, staze i različite pješačke zone.

Zahvaljujući svojim karakteristikama i otpornosti na habanje, niske temperature, i sa minimalnim upijanjem vode, “BX Kamen” može da odgovori i najzahtjevnijim izazovima koje građevinarstvo i arhitetektura svakodnevno nameću u trendovima uređenja enterijera i eksterijera.

“BX Kamen” d.o.o. Jajce od 2014. godine vrši eksploataciju i obradu arhitektonsko-građevinskog kamena.

Eksploatacija se vrši na dva eksploatacijska polja, a geomehaničke karakteristike su slične.

Na lokalitetu Crvene stijene, pored svijetlosive,  posebno se izdvaja nesvakidašnja tekstura i nijanse roze i crvene boje kamena. Pored specifične boje, pogodan je i za sve obrade, s posebnim naglaskom na polituru koja ide do visokog sjaja. Svakako je odličan izbor za kupce koji žele nešto drugačiije u svom životnom prostoru.

Na lokalitetu Poljane teksture i boje se mogu razlikovati od bijele do više nijansi sive boje, sa fosilnim ostacima morskih školjki, puževa i drugih morskih organizama.

U okolini Jajca, tačnije u mjestu Divičani nalazi se postrojenje za preradu kamena.

Prva faza je primarno rezanje blokova kamena uz pomoć gatera i diakraza,  nakon čega se kamen šalje na sekundarnu obradu poliranja, štokovanja, četkanja, paljenja, pjeskarenja ili kombinacijom pojedinih obrada u zavisnosti od želja kupaca i potreba tržišta.

Održivi proizvodi kao što je prirodni kamen na vrhu su popisa vječnih stilova, a ako želite da vaš enterijer i eksterijer traju, “BX Kamenom” iz naše stijene gradite za vječnost!

(PR)

 

Ostavite komentar