Rukometni savez Srpske: Umičević podržao Sportsku gimnaziju

0
197

Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, u cilju obezbjeđivanja optimalnih uslova za školovanje mladih i talentovanih sportista, kao i njihov ostanak u Srpskoj ima za cilj formiranje odjeljenja Sportske gimnazije u Banjaluci.

Ovaj potez iz resornog Ministarstva u potpunosti je podržao i Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

“To je prava stvar na koju se dugo čekalo i zaista je bilo krajnje vrijeme da se formira Sportska gimnazija. Na ovaj način djeca će moći svkodnevno da treniraju, ali će imati i dovoljno prostora za učenje tako da će sve moći da usklade. Imali smo ranije slučajeva da su nam mnogi talenti propadali, jer nisu mogli da redovno dolaze na treninge. S toga mi u Rukometnom savezu Republike Srpske maksimalno podržavamo potez Ministarstva porodice, omladine i sporta”, naglasio je Umičević i ovim po ko zna koji put do sada pokazao da je uvijek na strani sporta, na strani mladih i njihove bolje i zdravije budućnosti.

Inače, Umičević je pored angažmana u rukometnim savezima RS i BiH, angažovan u još desetak sportskih kolektiva, dok više nego dvostruko njih novčano i na svaki drugi način pomaže. Pored toga, on svoj odbornički dodatak koji već 12 godina dobija kao odbornik u Skupštini grada Banjaluka daje za sport.

O Umičeviću, koji je ovogodišnji zasluženi dobitnik “Ključa Grada Banjaluka” i plakete počasni građanin Banjaluke, najbolje govore desetine hiljada donacija u obući i novcu, najbolji poslovni rezultat Tvornice obuće “Bema” u istoriji poslovanja, vrhunski sportski rezultati Košarkaškog kluba invalida (KKI) “Vrbas”, na čijem je čelu, ali i drugih sportskih kolektiva  u kojima daje svoj izuzetan doprinos.

(N.Sp.)

Ostavite komentar