U Beogradu pala prva klapa na snimanju materijala povodom trideset godina Republike Srpske

0
240

U produkciji Radio-televizije Republike Srpske počelo je snimanje serijala dugometražnih dokumentarnih filmova povodom 30 godina Republike Srpske.

Radni naziv serijala filmova je “Tri boje otadžbine” i obrađivaće nekoliko epoha u nastanku i razvoju Republike Srpske.

Prvi film obrađivaće temu uzroka raspada Jugoslavije, otadžbinskog rata, pa sve do potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Drugi film bavi se društvenim razvojem Republike Srpske, od Dejtona pa sve do danas, te svim događajima koji su uticali na svakodnevni, ali i politički život građana.

Treći film bavi se vizijom i budućnošću RS kroz viđenje i razmišljanje mladih ljudi, rođenih kad i Republika Srpska.

U toku narednih nekoliko mjeseci biće snimljeno preko četrdeset Svjedočenja, odnosno intervjua sa najvažnijim ličnostima koje su obilježile politički, društveni i kulturni život unazad trideset godina postojanja Republike Srpske.

Ovaj serijal biće emitovan na prvom programu RTRS od septembra ove godine, a dokumentarni filmovi svoju premijeru doživjeće naredne godine uz rođendan Republike Srpske.

Tim Radio-televizije Republike Srpske, koji će raditi na filmovima i dokumentacijama činiće oko dvadesetoro ljudi, a materijal će biti sniman u zemlji i regionu i obrađivan u narednih šest do deset mjeseci.

Politika, svakodnevni život, ekonomija, kultura, sport, obrazovanje… Sve su to teme kroz koje će tim RTRS-a pokušati da prikaže cjelokupan drušveni život jednog naroda.

Ekipu produkcije čine novinari Milka Tošić, Draško Ignjatić, Branimir Đuričić i Valentina Knežević, reditelji Siniša Grabež, Danijel Pavlović i Branko Lazić, direktor fotografije Ljubomir Tešinić, glavni producent Aleksandar Đorđević.

Ostavite komentar