Ukrajinci odustali od festivala u Budvi jer je odbijen njihov zahtjev da ne nastupi Ruskinja

0
282

Ukrajinski sastav Kalush Orchestra, inače pobjednici ovogodišnjeg Eurosonga, neće nastupiti na festivalu Si Dens u Budvi, nakon što je odbijen njihov zahtev da se otkaže nastup Nine Kravic koja je poreklom iz Rusije, saopštili su danas organizatori festivala.

U saopštenju su naveli da su Kalush Orchestra putem Instagrama pozvali svoje fanove da podrže, kako su rekli, “čišćenje scene”, i od Si Dens festivala zatražili da otkaže nastup Nine Kravic.

Festival je, kako navode, poslao odgovor menadžmentu Kalush Orchestra u kojem je zahtev odbijen i izražen stav da je diskriminacija bilo kog čoveka i umetnika zbog nacionalnosti, rase ili vere u potpunosti neprihvatljiva.

“Sea Dance festival je u saopštenju za javnost osudio rat u Ukrajini, istovremeno naglašavajući da otkazivanje nastupa izvodjača samo zbog toga što dolazi iz odredjene zemlje nije put za postizanje mira, već upravo suprotno tome – put ka daljim podelama, eskalaciji mržnje i produbljivanju sukoba”, navodi budvanski festival u saopštenju.

(Agencije)

Ostavite komentar