Umičević na izboru najboljih sportista RS: Plaketu zasluženo dobila i Biljana Nedić

0
188

Biljana Nedić, članica Košarkaškog kluba invalida (KKI) “Vrbas” Banjaluka, čiji je predsjednik Marinko Umičević, dobila je Plaketu za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. Godinu, a ovo vrijedno priznanje dobila je na tradicionalnom 68. po redu izboru najboljih sportista Republike Srpske, kojeg organizuju dnevne novine “Glas Srpske”.

Ova sjajna košarkašica je sa svojim klubom, u godini koja je izmaku, ostvarila i više nego sjajne rezultate. Naime, osmu godinu zaredom bila je dio ekipe koja je prigrabila šampionsku titulu u Ligi BiH, odbranjena je dupla kruna u Republici Srpskoj i osvojena je “Bauerfeind” regionalna liga košarke u kolicima.

“Nema sumnje da je priznanje otišlo u prave ruke, što potvrđuje dugotrajani aplauz kojeg je dobila na svečanoj manifestaciji koja je održana u Banskom dvoru u Banjaluci”, rekao je Umičević, koji je među prvima i čestitao Biljani Nedić, na ovom velikom priznanju. Takođe, njoj su lično čestitali i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske kao i njeni saigrači Vlado Švraka, Pero Kuzmanović, Milan Jović, te Milica Gvozdenović, Aleksandar Vranješ i drugi.

Inače, za najboljeg sportistu Republike Srpske za 2022. Godinu, na ovoj manifestaciji koja je održana sinoć, izabran je Pavle Dujaković, karatista banjalučke “Energije“, a priznanje mu je uručio Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Umičević uručio poklone Škrbiću i Jovanoviću

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, po okončanju 68. izbora najboljih sportista Republike Srpske kojem je prisustvovao, imao je susret sa rukometnim legendama Srbije, Draganom Škrbićem i Nedeljkom Jovanovićem.

Ovom prilikom uručio im je prigodne poklone, a između ostalog i knjigu koja je štampana povodom tri decenije postojanja Rukometnog saveza Republike Srpske.

Umičević je pozvao Škrbića i Jovanovića da budu gosti na predstojećem Svesrpskom kupu za rukometaše i rukometašice, koji će se održati 24. i 25. decembra ove godine u Trebinju.

Priznanja i za Bekana, Nježića i Petrovića

Rukometni savez Republike Srpske, na čijem je čelu ugledni sportski radnik Marinko Umičević, i ove godine bio je značajno zastupljen na izboru najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji “Glasa Srpske”.

Naime, na ovogodišnjem 68. proglašenju našlo se mjesta za trojicu predstavnika “srpske kuće rukometa“, koji su bez ikakve sumnje obilježili tekuću godinu.

Plaketu za razvoj sporta dobio je Stevan Bekan, inače predsjednik Rukometnog kluba “Leotar” iz Trebinja, koji je ujedno član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH iz Republike Srpske. Njega je za ovo priznanje predložio predsjednik Rukometnog saveza Srpske Marinko Umičević.

Među nagrađenima našao se i Miloš Nježić, koji je zauzeo šesto mjesto među 10 najboljih.

“Ovaj sjajni rukometaš imao je velike zasluge što je Rukometni klub Borac m:tel postao šampion BiH, ali i pobjednik Kupa Republike Srpske. Njegov klupski saigrač Nikša Petrović dobio je vrijedno priznanje kojeg na ovoj manifestaciji tradicionalno dodjeljuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske”, rekao je Umičević.

Ostavite komentar