UMIČEVIĆ POTPISAO UGOVOR: Za KKI “Vrbas 15.000 KM za kupovinu sportskih kolica

0
187

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske potpisao je ugovore sa 60 udruženja i organizacija kojima je dodijeljeno 2.200.000 KM za finansiranje projekata i programa iz oblasti socijalne zaštite, humanitarne djelatnosti i prevazilaženja problema i zadovoljavanja potreba osoba sa invaliditetom.

Među organizacijama kojima su dodjeljena sredstva je Košarkaški klub invalida “Vrbas”, na čijem je čelu priznati sportski radnik i veliki humanitarac, Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka.

Upravo je Umičević prisustvovao potpisivanju ugovora, te je tom prilikom izrazio zahvalnost Ministarstvu i resornom ministru Šeraniću.

“KKI “Vrbas” je klub koji ove godine obilježava 20 godina uspješnog rada I 20 godina velikih trofeja I sportskih uspjeha. Sredstva od 15.000 KM klub će usmjeriti na kupovinu sportskih kolica”, rekao je Umičević.

Šeranić je rekao da su sredstva obezbijeđena od igara na sreću, a u skladu sa Zakonom o igrama na sreću Srpske, te konkursnom procedurom i uredbom kojom su regulisani kriterijumi za raspodjelu sredstava.

“Žao mi je što 2020. i 2021. godine nismo mogli u punom kapacitetu da se posvetimo ovim aktivnostima. Podsjećam, 2019. godine smo uveli zakonsko pravo na ličnu invalidninu i roditelja-njegovatelja, a potom smo unaprijedili to pravo i povećali iznos, na čemu ćemo i dalje raditi”, rekao je Šeranić.

On je dodao da sa udruženjima nastoje da naprave analizu sistema socijalne zaštite, a potom i strategiju razvoja socijalne zaštite na osnovu koje bi bili mijenjani i zakoni.

(N.Sp.)

Ostavite komentar