VELIKI USPJEH KARTING KLUBA “BANJA LUKA” U BEOGRADU: Radomir Radukić prvi na međunarodnoj karting trci

0
622

Sa osvojenim prvim mjestom na takmičenju održanom proteklog vikenda na karting stazi Ada Huja u Beogradu Radomir Radukić, vozač karting kluba “Banja Luka”, postigao je veliki uspjeh domaćeg klupskog i pojedinačnog karting sporta na međunarodnom planu.

Na karting stazi Ada Huja u Beogradu u nedelju, 4. jula, održana je  međunarodna karting trka u okviru Trofeja Beograda. Radukić je vozio ubjedljivo najbrže vrijeme i zauzeo prvo mjesto što predstavlja do sada najveći uspjeh za vozače iz Republike Srpske, odnosno BiH, u ovom sportu.

Ova značajna sportska manifestacija organizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sportskog saveza Srbije, Auto-moto saveza Srbije i AMS Osiguranja, u organizaciji Auto karting sportskog kluba Crvena Zvezda, a osim za šampionat FIA Centralno Evropske Zone, rezultati se boduje i za regionalni Sport Stil Kup i plasman za učešće na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu.

Ada Huja je najbliža staza koja posjeduje CIK fia licencu za organizovanje međunarodnih i evropskih karting trka, a učesnicu su se takmičili i za Centralnu evropsku zonu i Sportsil rotaxmac challenge. Na trci je učestvovalo blizu 50 takmičara, a u najbrojnijoj klasi KZ2, MKK “Banja Luka”, kao jedini klub iz Srpske, imao je čak četiri takmičara. Boje Banjalučana branili su Siniša Kovačević, Milan Bokan, Milenko Dubravac i Radomir Radukić.

Pored Radukića, koji je takmičenje završio na prvom mjestu, zapažene rezultate ostvarili su i ostali takmičari iz MKK “Banja Luka”. Siniša Kovačević zauzeo je šesto mjesto, dok se Dubravac Milenko rangirao na osmu poziciju.

“Prvi smo klub iz Republike Srpske, koji je učestvovao na tako visoko rangiranom takmičenju i veoma jakoj konkurenciji, ali ipak smo uspijeli da pokažemo naše znanje i ostvarimo zavidne rezultate u toj klasi”, rekao je Radukić za Banjaluka.net.

Trku na stazi Ada Huja u Beogradu u klasi KZ2 Radukić je vozio ubjedljivo najbolje vrijeme i osvojio prvo mjesto. Prvu trku startovao je sa prve pozicije i završio na prvoj pozicije, a iste pozicije ponovile su se i u naredne dvije trke. U ukupnom takmičarskom zbiru toga dana, ovaj Banjalučanin zauzima prvo mjesto.

“Kao predsjednik kluba želim da se zahvalimo svoj podršci koju je MKK ‘Banja Luka’ imao za učešće na jednom takvom takmičenju, jer smo sa takvim podstrehom uspjeli da ostvarimo zavidne rezultate i pored mnogo većih timova i klubova. Ipak, moram da naglasim da smo se suočavali sa velikim problemima prilikom priprema za takmičenje, jer treniramo na stazi koja je samo provizorija karting sporta. Treniramo na bivšem vojnom poligonu i samim tim imamo malo iskustva sa vožnjom na specijalnom asfaltu prilagođenom karting gumama. Ipak, uspjeli smo savladati prepreke i doći do podijuma”, naglasio je Radukić.

On je izrazio žaljenje što grad kao što je Banja Luka nema jednu savremenu karting stazu a za koju je MKK “Banja Luka” spreman da sam obezbjedi finasiranje.

“Nadamo se da će gradske i republičke vlasti imati sluha i dozvoliti da se izgradi jedana takava staza što bi ovaj grad učinilo još prešpoznatljivijom na međunarodnoj sportskoj sceni”, rekao je Radukić.

 (N.Sp)

Ostavite komentar