VUČIĆ: Srbija će biti potpuno likvidna nakon kredita od milijardu dolara iz Emirata

0
193

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je šeik Muhamed Bin Zajed veliki i iskreni prijatelj Srbije. Kaže da će kredit od Ujedinjenih Arapskih Amirata od milijardu dolara biti na raspolaganju dan pošto se obavi ratifikacija sporazuma i da će time biti obezbeđena potpuna likvidnost zemlje.

Istakao je da Srbija u ovom trenutku mora da uvozi u naredne dve godine naftu preko hrvatskog naftovoda (Janaf) i da za te dve godine moramo da izgradimo još najmanje jedan naftovod i da krenemo da gradimo još jedan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom.

Posle sastanka, predsednik Vučić je rekao da će kredit od UAE u iznosu od milijardu dolara biti na raspolaganju dan pošto se obavi ratifikacija sporazuma i da će time biti obezbeđena potpuna likvidnost zemlje, navodi se na portalu RTS.

Na pitanje novinara da li su sredstva kredita od UAE na raspolaganju i kada će biti, Vučić je odgovorio da jesu, ali da Srbija mora da obavi još neke svoje tehničke stvari i da to ratifikuje i da će dan posle toga imati sredstva.

„Toliko je veliki prijatelj ove zemlje šeik Muhamed da se ljutio na svoje ljude misleći da su oni usporavali, ali nisu, mi smo“, rekao je Vučić.

Istakao da Srbija u ovom trenutku ima dve milijarde i dvesta miliona u evrima na svom računu.

„Dakle potpuna likvidnost bez problema. Kada dođe i ta milijarda na račun Republike Srbije onda vam je jasno da imamo veliku likvidnost“, istakao je Vučić.

„Vodimo računa o svojim interesima i po pitanju nafte“

Predsednik Vučić je rekao da Srbija vodi računa o svojim interesima i po pitanju nafte i da sada sve ozbiljne zemlje moraju dugoročno da razmišljaju kako će je obezbediti.

Na pitanje novinara da li je postignut neki dogovor o snabdevanju nafte sa UAE, Vučić je rekao da ne može da govori o snabdevanju nafte već samo o dugoročnim planovima.

„Svi moramo da bavimo dugoročno kao ozbiljna zemlja koja brine o svojim interesima, a ne šta će da nam kaže jedan ili drugi ambasador, i baš me briga za sve njih. Ne interesuje me koliko se dure i ljute jer sam izabran od građana Srbije a ne nekih drugih zemlja“, rekao je Vučić.

(Agencije)

Ostavite komentar