ODLUKA MANDATARA GOLOBA: Dva bivša premijera Slovenije ministri u budućoj vladi

0
115

U novu slovenačku Vladu, koju će formirati pobjednik nedavnih parlamentarnih izbora Robert Golob, vjerovatno će kao ministri ući i dvoje bivših premijera, čije su stranke ispale iz parlamenta.

Slovenački radio javio je kako Golob želi da se u Vladu, koja bi imala 20 resora, uključe i nekadašnji premijer Marjan Šarec čija kandidatska lista nije prešla izborni prag.

U Vladu bi trebalo da uđe i nekadašnja premijerka Alenka Bratušek, čija je stranka doživjela istu sudbinu, pa bi joj dugoročno prijetilo gašenje.

Kako tvrdi Slovenački radio, Bratušek bi u novoj vladi vodila resor za infrastrukturu, dok je Šarec najizgledniji kandidat za položaj ministra obrane.

Zagrebačka agencija Hina navodi da su za glavne Golobove partnere u vladi već rezervisana ministarska mjesta – diplomatiju će voditi Tanja Fajon, a sektor socijale Luka Mesec.

Golob se danas sastao sa predsjednicom Socijaldemokrata (SD) Tanjom Fajon i predsjednikom Ljevice Lukom Mesecom, nakon kojeg će zajedno objaviti sastav buduće Vlade, a izjave o dogovoru očekuju se tokom večeri.

(Agencije)

Ostavite komentar